Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Convocatòries

Oberta la convocatòria per participar a la IX Mazoka

El Mercat de Dibuix i Il·lustració de Vitòria-Gasteiz tornarà a celebrar-se del 20 al 22 de Desembre

Oberta la convocatòria per participar a la IX Mazoka
bonart vitoria-gasteiz - 11/09/24

La IX edició del Mercat de Dibuix i Il·lustració de Vitòria-Gasteiz, conegut com Mazoka, se celebrarà del 20 al 22 de desembre al Dipòsit d'Aigües del Centre Cultural Montehermoso, un lloc històric construït el 1885.

Aquest mercat agruparà professionals de diferents àmbits com la il·lustració, el còmic, el disseny i l'animació. L'espai acollirà 40 expositors seleccionats procedents d'Euskadi, d'altres parts de l'Estat espanyol i d'altres països.

La convocatòria per participar en un dels espais expositius està oberta fins al 30 de setembre, i els interessats han d'emplenar un formulari i acceptar les bases de participació disponibles a la web oficial de Mazoka. El jurat donarà a conèixer el resultat el 16 d'octubre de 2024.

Una de les novetats destacades d’aquesta edició és la tornada del Catàleg de ‘Mazokalaris’, una publicació en paper que recopila les obres i productes dels artistes seleccionats. Aquest catàleg va néixer durant la pandèmia i s'ha convertit en una eina clau per donar visibilitat i reconeixement curricular als participants.

Mazoka no és només un mercat, sinó també un punt de trobada important per generar sinergies entre artistes i el públic. És un espai que promou la col·laboració, l'intercanvi d'idees i el desenvolupament de projectes. A més, ofereix suport als dibuixants, il·lustradors i artistes visuals de diverses disciplines. En aquest sentit, la regidora de cultura de Vitòria-Gasteiz ha ressaltat la importància de Mazoka com a esdeveniment per a la ciutat: "Des de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz fem possible que un esdeveniment com Mazoka es torni a celebrar. I ho fem perquè volem reconèixer el valor de les indústries culturals i creatives, un sector que està prenent cada vegada més protagonisme al nostre territori.”

Un dels trets distintius de Mazoka és el seu compromís amb la creació artística original. Totes les obres que s'exposen han de ser produïdes per els propis artistes, assegurant una relació directa i autèntica amb el públic. En aquesta edició, es fa especial èmfasi en la prohibició de l'ús de l’ intel·ligència artificial per crear obres, ja que es considera que no compleix els criteris d'originalitat i vulnera els drets d’autoria.

Finalment, Mazoka convoca per sisè any la beca Bekikasle per a estudiants, patrocinada per Laboral Kutxa. Aquesta beca inclou 500 euros, un espai d’exposició, allotjament i una subscripció a una plataforma professional. L'objectiu és descobrir nous talents en el camp del disseny, la il·lustració i les arts plàstiques, i que els joves creadors puguin compartir experiències amb artistes consagrats.

LS_Online_BONART_180X180-25inclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88