BW24_Revista-Bonart_5

Notícies

Comença el taller d’art de la Fundación Botín, dirigit per Cooking Sections

S'analitzaran els signes i senyals que l'activitat humana deixa als ecosistemes i es reflexionarà sobre la sostenibilitat dels aliments.

Comença el taller d’art de la Fundación Botín, dirigit per Cooking Sections
bonart santander - 10/09/24

El 9 de setembre va començar el Taller de Arte de la Fundació Botín, dissenyat i dirigit pel col·lectiu artístic Cooking Sections, format per Daniel Fernández Pascual i Alon Schwabe.

Amb el títol ‘Abecedarios de la mar’, el taller es centra en explorar com els humans llegeixen i interpreten els canvis en el paisatge, des de l’ona fins a les marees, passant per les senyals climàtiques, i reflexionar sobre la sostenibilitat dels aliments.

Els 11 participants internacionals, es desplaçaran tant a Santander com al Valle del Nansa per treballar en contacte directe amb l’entorn natural de Cantàbria. Estaran acompanyats per experts com María Bulnes (Associació Entrevalles), el naturalista Máximo Sánchez Cobo i la veterinària Raquel Jaroso, qui els guiaran a través de l’exploració del paisatge, observant els efectes de l'activitat humana en els ecosistemes i visitant explotacions ramaderes locals.

El taller continuarà a la seu de la Fundació Botín, on especialistes com Domingo F. Rasilla Álvarez (Grup de Recerca Gimena), Fernando J. Méndez i Sonia Castanedo (GEO-OCEAN) aportaran el seu coneixement sobre les senyals climàtiques en el context del canvi global i l’Antropocè. A més, el surfista Asier Puntiverio compartirà la seva experiència personal sobre el mar, oferint una visió pràctica sobre l'entorn marítim.

Cooking Sections, fundat a Londres el 2013, destaca per treballar en la intersecció entre l'art, l'ecologia i la sostenibilitat. Amb reconeixement internacional, han participat en esdeveniments prestigiosos com les Biennals de Venècia i Istanbul, aportant un enfocament innovador que combina instal·lacions, performances i vídeos per examinar els canvis en els paisatges i la seva relació amb els processos socials i ambientals.

Aquest taller pretén oferir als participants l’oportunitat de comprendre la manera en què els éssers humans interactuen amb el paisatge i com això influeix en els ecosistemes naturals.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BW24_Revista-Bonart_3

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90