LS_Online_BONART_1280X150-22

Notícies

Gabriel Pérez-Barreiro, anomenat director artístic del Museu Universitat de Navarra (MUN)

El nou responsable de l'equipament aportarà la seva experiència en el sector de l'art per potenciar la connexió entre el museu i la universitat, així com per enfortir la mediació amb els públics i promoure l'art iberoamericà.

Museo Universidad de Navarra
Gabriel Pérez-Barreiro, anomenat director artístic del Museu Universitat de Navarra (MUN)
bonart navarra - 08/09/24

Gabriel Pérez-Barreiro ha estat nomenat nou director artístic del Museu Universitat de Navarra (MUN), assumint aquest càrrec juntament amb Teresa Lasheras, directora artística d'arts escèniques i música. Pérez-Barreiro, qui ja col·laborava amb el MUN com a professor associat del Màster d'Estudis de Comissariat, aportarà la seva dilatada experiència en el sector de l'art per potenciar la connexió entre el museu i la universitat, així com per enfortir la mediació amb els públics i promoure l'art iberoamericà.

Nascut a A Coruña el 1970 i format en Història de l'Art a les universitats d'Aberdeen i Essex, Pérez-Barreiro compta amb més de 30 anys d'experiència professional com a comissari, gestor cultural, professor i investigador. La seva trajectòria inclou destacades aportacions com a director i comissari en la Colección Patricia Phelps de Cisneros, director d’arts visuals a Americas Society de Nova York, i comissari-fundador de la Essex Collection of Art From Latin American Art de la Universitat d'Essex. També ha estat comissari de l'art iberoamericà al Blanton Museum of Art i coordinador de projectes a la Casa de América a Madrid.

Entre les seves contribucions més rellevants, cal destacar la seva col·laboració amb Manuel Borja-Villel en l'exposició ‘La invenció concreta’ al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, reconeguda com a millor exposició pel Institut d'Art Contemporani de Madrid el 2013.

Pérez-Barreiro ha destacat que el comissariat és "una feina semblant a la traducció", ja que l’art té codis i referències que no sempre són familiars per a tots els espectadors. La seva estratègia inclou "crear les condicions perquè pugui fluir la comunicació entre l'obra i qui la mira". A més, ha dirigit exposicions reconegudes com ‘Radical Geometry’ a la Royal Academy of Arts de Londres i ‘The Geometry of Hope: Latin American Abstract Art’ al Blanton Museum of Art, que va guanyar el premi a la millor exposició temàtica de l’any per l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA) dels Estats Units.

Pérez-Barreiro ha expressat el seu entusiasme pel nou repte, afirmant que "tot treball institucional és una labor col·lectiva" i que la seva tasca serà "potenciar el talent humà i buscar una missió comuna al servei de la comunitat". En aquest sentit, el MUN celebrarà el seu desè aniversari el 2025, i Pérez-Barreiro té la intenció de construir sobre els èxits aconseguits, posant èmfasi en el diàleg entre el museu i la universitat, la mediació amb els públics i la promoció del context iberoamericà.

Gabriel Pérez-Barreiro, anomenat director artístic del Museu Universitat de Navarra (MUN) Gabriel Pérez-Barreiro i Teresa Lasheras. © MUN

Impremta Pages - banner-180x17840_MNACTEC_Banner-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88