40_MNACTEC_Banner-1280x150

Notícies

Sònia Hernández Almodóvar, nova consellera de Cultura del Govern

Al 2022 va ser nomenada pel Govern com a directora general del Patrimoni Cultural i ara rellevarà Natàlia Garriga al capdavant de la conselleria

Sònia Hernández Almodóvar, nova consellera de Cultura del Govern
bonart barcelona - 12/08/24

La gestora cultural Sònia Hernández Almodóvar ha estat nomenada com a consellera de Cultura del nou Govern de Salvador Illa. Hernández exercia fins ara com a director general del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat. Abans, també va treballar com a directora del Museu de les Aigües i del grup 'Acció Social d'Aigües de Barcelona', així com a coordinadora de diversos projectes museogràfics i educatius. Amb aquest nomenament, Hernández Almodóvar assumeix les màximes responsabilitats de la conselleria en què va entrar durant el mandat d'Aragonès.

Sònia Hernández Almodóvar, nova consellera de Cultura del Govern A l'esquerra, Sònia Hernández Almodóvar visitant la Fundació Lluís Coromina. Imatge d'arxiu

Hernández va néixer a Barcelona l'any 1968. És llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona (UB), té un postgrau en Museus i Educació per la mateixa universitat i un màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Al llarg de la seva trajectòria, Hernández ha treballat com a educadora, dissenyadora i consultora en projectes educatius per a diferents institucions museístiques i patrimonials, com ara la Fundació “la Caixa”, el Museu d'Història de Catalunya o el Museu d'Història de Barcelona, ​​i empreses culturals com Ciudadarte o Magma Cultura.

En les intervencions públiques, Herández s'ha pronunciat a favor de la digitalització del sector cultural i d'"adaptar els museus a les necessitats creixents i canviants de la societat actual i futura". Segons ha declarat en una entrevista recent amb el diari 'Ara', Hernández també és partidària de protegir el patrimoni històric d'altres cultures arrelades a Catalunya com, per exemple, la musulmana i la romaní. Així mateix, és una ferma defensora d'augmentar els recursos que es dediquen a la gestió del patrimoni cultural a Catalunya. "La gestió del patrimoni té a veure amb protegir-lo, dotar-lo econòmicament i donar-li usos", va afirmar en aquesta entrevista.

Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURALthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88