FD_Online_BONART_1280X150

Notícies

Nit de dansa al Castell Peralada

'Terra Llaurada' vol ser un petit homenatge a la terra i els seus cicles, a la seva constant regeneració, però sobretot, a la seva creació

Nit de dansa al Castell Peralada

El ballarí i coreògraf Aleix Martínez va presentar aquest passat dissabte 10 d'agost a la nit l'espectacle Terra Llaurada al Mirador del Castell del Festival Peralada. Aquest espectacle es va dividir en tres parts: com a obertura, com a clausura i amb una breu peça intermèdia després del solo L'elogi de la fissura, de Lorena Nogal. Segons Martínez Terra Llaurada agafa com a punt d'inici, el títol de la primera obra surrealista de l'artista català Joan Miró, que justament aquest any, se celebra el seu centenari. Creació, destrucció i regeneració són sinònims que bateguen profundament per les terres de Peralada.

L'acció de llaurar suposa la regeneració dels camps, i de la mateixa vida, un paral·lelisme simbòlic en diàleg amb l'actual procés de reconstrucció del mateix festival.

Durant el transcurs de l'espectacle es van ballar les següents actuacions: Ssss, Loca, Extracte de Preludes, C.V., L'elogi de la fissura, Nachtmerrie, Extracte de Beethoven Project II, Extracte d'Afanador i "Extracte de Dona nobis pacem. Segons el coreògraf John Jeumeier "Dona nobis pacem que vol dir dona'ns la pau, aquest títol és important per mi, fins i tot a risc que pugui semblar ingenu, patètic o fins i tot pretensiós per a alguns. Donada la rampant falta de perdó al nostre món, aquest pensament em va proporcionar un estímul important per aprofundir en les complexes composicions de Johann Sebastian Bach. En la meva darrera temporada com a director artístic veig aquesta creació com una gran oportunitat".

Agrupant onze ballarins catalans i europeus com Martí Paixà (ballarí principal de l'Stuttgart Ballet), Lorena Nogal (coreògrafa, assistent i ballarina a La Veronal), Albert Hernández (ballarí principal del Ballet Nacional d'Espanya i coreògraf a La Venidera) o Aleix Martínez (ballarí principal del Hamburg Ballett i coreògraf), i treballs de creadors com John Neumeier, Lorena Nogal, Marcos Morau, Marco Goecke, Albert Hernández o Aleix Martínez, "Terra Llaurada" ha volgut ser una nit de dansa dedicada a aquesta petita llavor creativa, a l'espurna que té la capacitat d'encendre el foc.

Nial nou-180x178Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90