LS_Online_BONART_1280X150-22

Exposicions

Carbó Berthold i Nobuko Kihira, matèria i poesia al Castell de Benedormiens

Aquesta exposició explora aquestes relacions, així com els propis contrastos que generen les diferents mirades i formats tractats pels dos artistes, el tractament que cada un desenvolupa de la geometria, del color i de la textura.

Una pintura de Carbó Berthold
Carbó Berthold i Nobuko Kihira, matèria i poesia al Castell de Benedormiens
.

El Castell de Benedormiens presenta del 3 d'agost al 29 de setembre una exposició de G. Carbó Berthold i Nobuko Kihira. Nobuko Kihira i G. Carbó Berthold són artistes de trajectòries i reconeixement amplis. Ambdós han treballat diversos materials, formats i tècniques i n’han tingut de predilectes, però el més destacable és la pertinença de cada un a una cultura artística a priori tan allunyada de la de l’altre. Mentre que Kihira prové de Nagoya (Japó), Carbó Berthold és barceloní, cosa que emmarca cada un dels artistes establerts a Cadaqués – hi tenen la Galeria Marges-U – en un imaginari molt diferent del de l’altre.

Carbó Berthold i Nobuko Kihira, matèria i poesia al Castell de Benedormiens

Com escriu Alexandre Roa Casellas "aquesta exposició n’explora, més que aquesta distància, l’espai de relació que s’estableix malgrat tot en els respectius treballs. De fet, cal dir que la distància no és sols de cultures geogràficament allunyades sinó, encara potser amb més rellevància, de disciplines artístiques marcadament distintes. Mentre que Carbó Berthold desenvolupa centralment la seva obra en el registre pictòric, la principal forma de creació de Kihira és el gravat; dos àmbits marcats per diferents condicionants processuals, materials i de mirada i enfocament de la tasca creativa. No obstant això, trobem en les seves obres lligams i punts d’unió com el sentit geomètric i estructural, la relació amb la naturalesa o el tractament cromàtic dels seus treballs. […] Mentre que Nobuko Kihira recull l’experiència de la llum i l’entorn empordanès i la trasllada a un llenguatge que mescla tradició japonesa i contemporaneïtat, G. Carbó Berthold s’apropa al minimalisme també propi de la tradició japonesa i l’aplica en un format i una tradició hereves de les avantguardes catalanes de segona meitat del segle passat. Les relacions i diàlegs que s’estableixen entre ambdós artistes creixen amb les repetides contemplacions, des de la buscada textura fins l’ús de gammes més aviat lligades a l’entorn orgànic i a la terra, passant per una actitud creativa desperta, en constant evolució però sempre coherent i conseqüent amb el llegat."

Carbó Berthold i Nobuko Kihira, matèria i poesia al Castell de Benedormiens Carbó Berthold i Nobuko Kihira, matèria i poesia al Castell de Benedormiens

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90