Baner-1280x150-px

Certàmens

Swab Barcelona anuncia les 70 galeries que participaran a la 17a edició

Swab Barcelona, amb una delicada programació que combina galeries consagrades amb galeries més joves, actua com a plataforma d'experimentació de propostes artístiques emergents

Swab Barcelona anuncia les 70 galeries que participaran a la 17a edició

La Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona, que celebrarà la 17a edició del 3 al 6 d'octubre, anuncia les 70 galeries que participaran en aquesta edició, 23 nacionals i 47 provinents de 20 països de tot el món, presentant obres de més de 200 artistes.

Per segon any i després del bon acolliment de la passada edició. Swab 2023 se celebrarà al Pavelló Tèxtil de Fira de Barcelona, situat a l'Avinguda Rius i Taulet, 10. Situat en el lloc de l'antic Palau de l'Art Tèxtil de l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, el pavelló d'estètica industrial compta amb més de 3.000m2 que ocuparà íntegrament la fira.

Swab 2024 posarà el focus en l'efervescent panorama artístic d'Àsia Oriental, amb la ciutat de Taipei, referent a l'escena contemporània asiàtica, com a protagonista dels programes SOLO Show by Vila Casas i Video Box, dedicat al videoart, i Tòquio i Seül, com a protagonistes del programa comissariat Focus Tokio - Seúl, que reuneix espais joves de totes dues metròpolis.

Swab Barcelona anuncia les 70 galeries que participaran a la 17a edició Focus Tokyo Seoul. MJK Gallery (Tokio)_Endless, Boundless and Aimless, Daichi Sato, 2024

La fira, que actua com a plataforma d'experimentació de propostes artístiques emergents, compta amb 8 programesPrograma General, dedicat a galeries consolidades; Swab Seed, espais independents i autogestionats per artistes; My First Art Fair, galeries de nova creació que no han participat en cap fira internacional i Performance.

A més, la fira també té els programes comissariatsFocus Tokio - Seúl, centrat en la connexió artística entre les dues ciutats; Emerging LATAM, amb noves propostes d'art emergent llatinoamericà; SOLO Show by Vila Casas, que uneix projectes perifèrics catalans amb els d'altres territoris, i Video Box, dedicat a explorar contextos infrarepresentats a través de la seva producció audiovisual.

Fidel a la seva idiosincràsia, la fira manté l'escala humana, un esperit pròxim, i prioritza la qualitat i la diversitat del seu programa. El comitè de selecció, els i les comissàries col·laboradores i la direcció de la fira aposten per les propostes més fresques i actuals del panorama nacional i internacional, donant visibilitat a projectes joves i innovadors i integrant nous espais en el circuit de l'art. Un exemple d'això és My First Art Fair, recolzat per la Fundació Swab Barcelona, un programa que atorga beques a tres galeries amb menys de dos anys d'existència, brindant-los l'oportunitat de participar per primera vegada a una fira d'art. El resultat és una fira que presenta una visió global de les noves tendències de l'art contemporani.

El comitè de selecció de Swab 2024 està format per Omar López-Chahoud, director de la fira Untitled Miami, Jérôme Pantalacci, director de la fira francesa Art-o-Rama, Isa Natalia Castilla, directora de la Feria Material de Ciutat de Mèxic, Domenico de Chirico, comissari independent, i dels i les col·leccionistes José Luis Lorenzo, Marie Elena Angulo, Jesper Stieler, Pedro Jaile i Laura Peh
 

Swab Barcelona anuncia les 70 galeries que participaran a la 17a edició General Program. Soho Revue. Burnout Alanna Hernandez, 2023. 91,4x122 cm

 

El Programa General, pilar central de la fira, inclou galeries nacionals i internacionals amb una trajectòria notable en el circuit de l'art contemporani. Enguany, el programa tindrà 34 galeries.

4710 Contemporary Art Gallery (Tbilisi), a-topos' (París, Marsella), Abbozzo Gallery (Toronto), ADN (Barcelona), Alessandro Albanese (Milà), ATM (Gijón), Beta Contemporary (Barcelona), BLOOM (Düsseldorf), CHAxARTxRTM (Rotterdam), Contemporary Cluster (Roma), Dilalica (Barcelona), ESCAT GALLERY - Casa Granados (Barcelona), ethall (L’Hospitalet), Galería Fermay (Palma de Mallorca), Galería Fran Reus (Palma de Mallorca), Kahmann Gallery (Naarden), LaiSun Keane (Boston), Noaddress (Rio de Janeiro), Palmadotze (Santa Margarida i els Monjos), Pantocrator (Barcelona), Raffaela de Chiricco (Milà), Rafael Pérez Hernando (Madrid), Reiners Contemporary (Marbella), set espai d’art (València), Shazar (Nàpols), Siddiq Projects (Hamburg), Sissi Club (Marsella), Soho Revue (Londres), Split Neven (Londres), Stain (Palma de Mallorca), Tempesta (Milà), VANGAR (València), Yafteh (Teheran) i Zielinsky (Barcelona/Porto Alegre).

El programa Swab Seed mostra 10 espais independents i autogestionats per artistes que comparteixen l'experimentació com a denominador comú. Un programa que dona visibilitat a noves plataformes i propostes que estan sacsejant l'escena contemporània.

Swab Seed comptarà amb: 
AllArtNow (Damasc), CASA ESPACIO (Barcelona), Chilli Art Project (Londres), Juliana Sorondo (Barcelona), OLA Lab (Barcelona), NAAN Gallery (Tirana), Post Modern Collection (Amstelveen), Silica (Cannes), TAKEOVER (Beirut) i Tiny Art Gallery (La Haia).


El programa My First Art Fair presenta a tres galeries de nova creació que encara no han participat en cap fira internacional. Els espais estan becats per la Fundació Swab Barcelona, amb el propòsit de facilitar l'entrada de noves veus al circuit artístic internacional.

El programa comptarà amb: PLATO (Évora), Studio/Chapple (Londres) i TUBE (Palma de Mallorca). A Swab 2024 els espais Mármol Project i Terramoto Studio, provinents de la ciutat de Porto, presentaran una performance que inclourà activacions dissenyades per a fomentar un diàleg provocador i dinàmic amb els visitants de la fira.

 

Programas comissariats

Focus Tokio - Seúl. El projecte, comissariat per Kelvin Kyung Kun Park, reuneix les perspectives artístiques de 6 espais expositius de les dues ciutats: Gallery 2 (Seül), Ingahee (Seül), MATTER (Tòquio), MJK Gallery (Tòquio), ooooon (Seül) i Willing N Dealing (Seül).

Emerging LATAM. El programa Emerging LATAM, comissariat pel curador i artista argentí Santiago Gasquet, codirector de la galeria PIEDRAS (Buenos Aires), inclou a 6 espais llatinoamericans amb menys de cinc anys de trajectòria, que estan entre els més prometedors de l'escena contemporània llatinoamericana. El programa comptarà amb: Andrea Brunson (Xile), Collectio (Xile), Crudo (Argentina), Escombro (Mèxic), Paseolab (Lima) i Tramo (Argentina).

SOLO Show by Vila Casas. El programa, impulsat per la Fundació Vila Casas, neix amb l'interès d'observar projectes originaris de Barcelona i els seus voltants. Enguany, el programa estén els seus vincles acollint també a la ciutat de Taipei. El resultat és un diàleg entre 4 galeries de Barcelona, comissariades per Carla Gimeno, i 4 galeries de Taipei, comissariades per Yipei Lee. Shishishibook (Taipei), EQUAL™︎ (Taipei), ss space space (Taipei), SUAVEART (Taipei), FASE (Barcelona), Halfhouse (Barcelona), Raccoon Projects (Barcelona) i espai 19 (Barcelona).

Video Box. El programa Vídeo Box, dedicat a explorar diferents contextos a través de la seva producció audiovisual, presenta en aquesta edició a quatre artistes taiwanesos, en un projecte comissariat per Yipei Lee. Sota el títol Intimacy, The moments of Social Skin la proposta aprofundeix en les forces intangibles de la geopolítica, el gènere, el poder i la cultura que han donat forma al desenvolupament social contemporani taiwanès.

40_MNACTEC_Banner-180x180FD_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90