728x90

Exposicions

Casa Seat inaugura l'exposició 'Re-Art'

Nicolas Maas
Casa Seat inaugura l\'exposició \'Re-Art\'

CASA SEATha inaugura el 10 de juliol una nova exposició sobre l'evolució de l'art sostenible, una disciplina que busca crear obres amb qualsevol material de rebuig que sigui reutilitzable o reciclable, contribuint a conservar el medi ambient. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de Tanja Grass, directora i comissària de l'associació Drap-Art, i Raquel Medina, Doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, els quals presentaran la mostra i realitzaran una visita guiada per als mitjans.

Cal recordar que Tanja Grass va fundar el 1995 l'associació Drap-Art amb 14 socis més i des d'aleshores s'ha encarregat de la seva gestió, la direcció del Festival Internacional d'Art Sostenible de Catalunya i el comissariat de múltiples exposicions. Per la seva banda, Raquel Medina de Vargas és membre de les associacions de crítics catalana (ACCA) i Internacional (AICA) i té una àmplia experiència com a comissària independent d'exposicions i esdeveniments artístics. L'exposició busca traçar l'evolució de l'art sostenible des dels seus inicis a través de dos pioners en aquest camp, Modest Cuixart i HA Schult, fins a l'actualitat, amb una selecció d'obres d'artistes contemporanis.

Els treballs actuals estaran representats pels artistes 3-DKE, Àlex Cardona, Agustine Namatsi Okubo, Ignat C. de Michaelis, Indira Urrutia, Jana Álvarez, Jordi Prat Pons, José Manuel Carretero, Lisa Rubin, Luis Cebaqueva, Nicolas Maas, Nourathar Studio i Ocean Sole. Modest Cuixart, de formació autodidàctica, va ser un pintor català caracteritzat per l'experimentació en l'art abstracte que, ja als anys seixanta, va començar a treballar amb materials de descart o objects trouvés. Cuixart ha exposat en espais com el Cercle des Beaux-Arts de París, el Museu Nacional d'Art de Buenos Aires, la Tate Gallery de Londres i el Guggenheim Museum de Nova York. Actualment, disposa d'obres al MoMA de Nova York, el Museu Reina Sofia de Madrid i el MACBA de Barcelona, entre altres col·leccions. Per la seva banda, HA Schult és un artista alemany conegut per l'art d'acció i art sostenible i considerat pioner a tractar a través de l'art les preocupacions ecològiques. El 1969, Schult va cridar l'atenció a tot el món amb la seva intervenció artística Situation Schackstrasse, que consistia a cobrir tot un carrer de Múnic amb escombraries i paper.

A més de les obres dels pioners Cuixart i Schult, la mostra inclourà treballs d'artistes actuals vinculats a l'art sostenible i que han contribuït a conscienciar sobre la cura del medi ambient. Provinents d'Europa, Amèrica i Àfrica i marcats per diferents tradicions artístiques, aquests artistes contemporanis han explorat les possibilitats creatives dels materials de rebuig a través de diverses tècniques i formes d'expressió. Així, les peces de l'exhibició transiten entre la pintura, el disseny, la il·lustració, l'assemblage i el collage. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 7 de setembre del 2024.

Nial nou-180x178Escenari_prodigios_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90