LS_Online_BONART_1280X150-22

Opinió

Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica

Aquesta aproximació se serveix, en gran part, d’obres adquirides els darrers anys, però també d’obres que entren per primera vegada al museu per apropiar-se’l, permeabilitzant-ne el relat i el temps

Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica
Júlia Abad barcelona - 12/07/24

Queda inaugurat Preludi. Intenció poètic de la mà de la directora del Museu, Elvira Dyangani Ose, acompanyada de la cap de col·lecció, Clàudia Segura i dels artistes que formen part d'aquesta col·lecció. Preludi. Intenció poètica, mostra de la Col·lecció MACBA comissariada per Elvira Dyangani Ose amb Antònia Maria Perelló, Claudia Segura i Patricia Sorroche, aborda noves narratives i formes d’enunciació, amb la qual cosa varien significativament l’estructura de la mostra, que, ja de partida, convidava els espectadors a crear el seu propi recorregut i a connectar amb l’obra i amb la seva intenció poètica.

Hem tingut l'oportunitat de recorre les sales del museu, observar les obres i atendre les explicacions dels artistes. Prèviament al recorregut, la directora del MACBA i la cap de col·lecció, ens han dirigit algunes paraules entorn del treball fet i els anys que porten plantejant aquestes noves incorporacions, ens diuen que és l'oportunitat de veure el museu des de perspectives noves. Donant les gràcies a tots els artistes pel treball que han fet i a tots els involucrats en la realització del projecte, ens disposem a viatjar per les diverses sales.

Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica

En aquest recorregut val la pena destacar la intervenció de l'artista Daniel Andújar i la seva obra, que amb l'ajuda de dues parets de la sala, hi col·loca tota una sèrie de frases en diferents idiomes que han sigut crits de guerra per a la història dels diversos països, l'artista ens comenta que una frase té una projecció important per la propaganda política.

Ressaltar a més a més l'obra de Susy Gómez, amb diverses obres exposades, l'artista ens assenyala una peça en concret, una estructura en forma de casa, és un homenatge els seus avis, la memòria del temps que es troba en l'estructura d'una llar, aquesta realitzada amb els vincles de qui hi han viscut a la casa.

Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica

Entre els diferents artistes, destaquem el treball fet per Teresa Solar, amb peces que han estat exposades a la Biennal de Venècia, el MACBA ens delecta ara amb unes obres que mescla l'orgànic i l'industrial per representar com el subsòl, interpretat com una càmera estanca, propicia fragments que donen vida a la seva obra. En finalitzar el recorregut hem pogut veure que totes les obres que es presenten, tenen en relació el moment que estem vivint i el moment que hem viscut, tant des del punt de vista de gènere com des del punt de vista social, com a conjunt de societat. Arribats en aquest punt, val la pena destacar el predomini d'obres fetes per artistes femenines, la qual cosa permet posar en rellevància el valor que dona el MACBA a la producció artística femenina.

Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURALthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88