PalauRobert_Montserrat_970x250

Exposicions

'Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen'

El centre cultural inaugura un projecte que uneix els elements digitals amb l’art per replicar “l’escenari híbrid del segle XXI”

\'Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen\'

Aquest passat divendres a les 12:00 hores del migdia es va presentar la nova exposició temporal de l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen, que s'estén des del 5 de juliol fins al 24 d'octubre del 2024 al Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

A la presentació hi van ser presents Guillermo Cervera, conservador de la col·lecció, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, la comissària de l'exposició Pilar Giró i Jordi Camps, en representació de la Diputació de Girona. Un total de 27 artistes contemporanis participen en aquesta mostra, en un joc amb 24 diàlegs amb peces de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen.

Quatre escultures de les exposades formen part de la col·lecció Carmen Thyssen i la mostra està comissariada per Pilar Giró. Els artistes participants a l'exposició són: Nei Albertí, Manel Álvarez, Alfonso Alzamora, Ricardo Campos, Rosa Rosell, Josep Canals, Eduardo Chillida, Xavier Corberó, Xavier Escribà, Sílvia Gubern, Cristina Iglesias, Eva Lootz, Manel Marzo-Mart, Gerard Mas, José Luis Pascual, Enric Pladevall, Miquel Planas, Jaume Plensa, Pepa Poch, Juan Miguel Quiñones, Samuel Salcedo, Susana Solano, Alberto Udaeta, Manolo Valdés i Pilar Viviente.

\'Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen\'

Els visitants a la mostra es trobaran amb les escultures i al seu costat hi veuran un element identificador que possibilita el diàleg entre artistes, peces i relats. A través del web www.espaicarmenthyssen.com o a través d'una publicació magazín s'estableix la connexió textual, i aviat s'implementarà també una connexió en format de pòdcast. Cal dir que aquesta és la primera exposició íntegrament d'escultura, per bé que vinculades a obres pictòriques de forma digital. Aprofundint amb aquesta idea, la mostra es mou en els dos espais que dibuixen l'escenari híbrid del segle XXI: d'una banda, l'univers físic i tangible de les escultures i les instal·lacions presents a l'exposició i, de l'altra, l'univers líquid i digital on s'allotgen les imatges dels quadres que s'han seleccionat per al diàleg. Per a cadascuna de les escultures i instal·lacions de l'exposició s'ha seleccionat la correspondència virtual amb una peça de la Col·lecció de Pintura Catalana Carmen Thyssen, a la qual es pot accedir mitjançant la imatge o el codi QR que es pot trobar a cada cartel·la.

A la guia de mà també hi figuren textos dels reals creats per a cadascun dels diàlegs, de caires estètic o simbòlic, entre les obres presents a l'exposició i les prefigurades de la Col·lecció Carmen Thyssen. Segons fonts de comunicació de l'Espai Carmen Thyssen, es tracta d'una exposició que mostra un relat entre obres d'artistes locals, nacionals i internacionals, cedides en préstec gratuït, provinents de la Col·lecció Carmen Thyssen, de la Fundació La Caixa, del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, de Chillida Leku, d'Opera Gallery Madrid, del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols i del taller dels mateixos artistes.

\'Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen\'

El que es vol aconseguir amb aquesta mostra és perseguir una experiència estimulant per al públic, de forma que els diàlegs existents siguin posats a debat, creant-ne de nous, buscant noves lectures o diferents interpretacions, de forma que aquests Diàlegs no siguin només els que s'ofereixen al públic, sinó que els visitants es facin seva la mostra.

Els horaris de visita a la mostra són de dilluns a diumenge d'11:00- 13:30 i de 17:00 a 20:30 hores del vespre.

Obres de restauració del monestir del 2025 al 2027

Durant la roda de premsa, Carles Motas i Guillermo Cervera van comunicar que les obres de restauració del monestir en principi han de començar a la primavera del 2025 i es poden allargar fins al 2027. L'alcalde guixolenc va voler agrair la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat, el govern espanyol i els Fons europeu Next Generation.

\'Entre Obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen\'

Segons Motas, el projecte es divideix en dues fases, la primera consisteix en la reforma del monestir benedictí, amb un pressupost aproximat de sis milions set-cents mil euros. Aquesta fase s'iniciaria el març del 2025 i la durada prevista de les obres seria de 18 mesos.

Pel que fa a la segona fase, dependrà de l'aportació de l'estat, a través del 2% Cultural del Ministeri de Transports. Aquesta segona fase abastaria la construcció de l'edifici anomenat El Claustre. Per altra part, el projecte de Museu Carmen Thyssen a Catalunya al Cinema Comèdia de Barcelona, Cervera va afirmar que és un projecte totalment independent, però que es poden establir sinergies amb el de Sant Feliu de Guíxols, Andorra, el de Madrid i el de Màlaga, ja que "tenim un fons d'art de 600 obres a la col·lecció de Carmen Thyssen, que ens serveix per exposar al museu de Sant Feliu de Guíxols i de Barcelona".

Cervera també va voler insistir que des del Museu es vol continuar establint la relació de col·laboració amb la Universitat de Girona, i amb diferents universitats d'arreu d'Espanya i també hi ha un programa de beques per als estudiants.

BW24_Revista-Bonart_3Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88