BW24_Revista-Bonart_5

Exposicions

Cristina Mejías i la seva obra 'Otro es el río que persigo', a la Vinya dels Artistes

El treball de Cristina Mejías se centra en l'exploració de temes com ara la identitat, la memòria i la relació entre l'ésser humà i la naturalesa

Cristina Mejías i la seva obra \'Otro es el río que persigo\', a la Vinya dels Artistes

Cristina Mejías, artista visual de Jerez de la Frontera, emergeix com la figura central de l'Any 13 de la Vinya dels Artistes a la Pobla de Cérvoles, amb la seva obra titulada Otro es el río que persigo. Aquesta setmana, l'obra ha estat meticulosament integrada entre els ceps i oliveres del Mas Blanch i Jové.

La Vinya dels Artistes, ideada per Josep Guinovart i inaugurada el 2009, és una galeria d'art a cel obert situada al celler Mas Blanch i Jové. Aquest any celebra la seva catorzena edició i ja compta amb una col·lecció permanent de 17 obres d'artistes com Joan Brossa, Carles Santos, Frederic Amat i Susana Solano, a les quals s'afegirà el conjunt escultòric de Cristina Mejías a partir del 6 de Juliol, ampliant així el seu llegat artístic.

L'obra de Mejías consisteix en un conjunt d'escultures metàl·liques que coexisteixen harmoniosament amb el paisatge rural de les Garrigues. Destaquen quatre estructures que, amagades prop d'un petit altiplà, emergeixen de la terra i es mouen amb la direcció del vent. L'obra s'enriqueix amb un conjunt d'arcs i tiges individuals acabats en puntes, fulles o miralls.

Cristina Mejías i la seva obra \'Otro es el río que persigo\', a la Vinya dels Artistes

El títol Otro es el río que persigo és una referència literària presa del conte El inmortal de Jorge Luis Borges, una reflexió profunda sobre el temps, l'eternitat, el coneixement i l'essència de la humanitat.

Mejías ha destacat la importància de la integració de la seva obra amb el paisatge natural, triant una ubicació fora dels itineraris convencionals de la finca. Els visitants segueixen un camí que imita el curs d'un riu, observant i escoltant la peça des de la distància. El projecte és concebut com una instal·lació coral on cada component té un paper definit. La intenció de Mejías és que la seva obra actuí com una caixa de ressonància capaç de captar l'essència de l'entorn, oferint una experiència visual i sensorial immersiva per als visitants.

La participació en la Vinya dels Artistes ha suposat per a Mejías una experiència enriquidora, permetent-li compartir l'espai amb altres reconeguts artistes com Eva Lotz i Susana Solano.

Joan Jové, el ferrer encarregat de materialitzar la visió de l'artista, ha jugat un paper fonamental en la creació de l'obra. Com a part de la Vinya dels Artistes, Jové és responsable de la fabricació de les peces exposades, assegurant-se de seguir les directrius de l'artista sense afectar el patrimoni natural de la finca.

Jové ha destacat els reptes tècnics que ha implicat el projecte de Mejías, des de la interpretació del seu punt de vista creatiu fins a l'execució de les peces, incloent-hi l'ancoratge a terra per resistir ratxes de vent de fins a 100 km/h. Per a les quatre peces centrals de la instal·lació, s'han utilitzat més de tres quilòmetres de fleixos d'acer, disposats en múltiples capes per garantir la seva estabilitat.

L'obra serà presentada al públic el 6 de juliol en l'espai artístic del celler Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles.
 

LS_Online_BONART_180X180-25GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88