Banner-Flama-1280x150px_v1-cat-1

Convocatòries

Oberta la convocatòria de la 2a Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí

Es convoca cada 2 anys i s’hi poden presentar projectes d’arts visuals que tinguin alguna temàtica relacionada amb la sostenibilitat i/o afectació  del canvi climàtic, la producció i el consum responsable i l’energia assequible i no contaminant

Oberta la convocatòria de la 2a Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí
bonart barcelona - 09/07/24

La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí, convocada i coorganitzada entre la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), la Fundació Lluís Coromina BonArt Cultural i altres entitats del sector, té per objectiu d’estimular la creació artística, sigui quina sigui la tècnica utilitzada (pintura, escultura, fotografia, vídeoart, dibuix/gravat, instal·lació i so, o combinació de totes elles) vers projectes amb valors socials, a la vegada contribuir a la promoció i a la projecció dels artistes.

A la Biennal poden presentar-se artistes professionals catalans o residents a Catalunya que puguin acreditar estar dins la professió ja sigui amb exposicions o treballs de recerca portats a terme, o l’assoliment de títols acadèmics.

Aquest 2024, es convoca la segona edició. A la primera edició, d’entre 26 propostes, l’artista Stella Rahola Matutes (1980), va ser la guardonada amb l’obra Ufana (II), consistent en una instal·lació artística. Arran d’aquest Premi, va produir l’exposició La Cronometradora que ha estat exposada a l’Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina, i que ha desplegat imaginaris al voltant de l’aigua a partir d’una proposta travessada per l’ecoficció i la versatilitat d’un recurs essencial cada vegada més escàs al planeta.  

Premi, dotació i exposició

La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí està dotada amb 1 premi de 3.000 euros, per al millor projecte d’Arts Visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines de les arts visuals.

A més d’aquesta dotació, es destinaran 2.000 euros a la producció del projecte, del qual es farà una exposició a l’Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina durant l’any 2025/26.

També es reconeixeran fins a un màxim de 3 finalistes, amb 300 euros, com a suport als projectes presentats.

Terminis de presentació, jurat i veredicte

Els projectes es poden presentar fins el 15 de novembre del 2024 a través del formulari d’inscripció que es troba a la web www.fcaixescatalanes.cat (ELS PREMIS). Cada artista pot presentar un únic projecte que pugui ser executat en un període de 6 mesos i ser mostrat en una sala d’exposicions.

A banda de les dades de contacte i un currículum, haurà de presentar el projecte tècnic que concreti els plantejament teòric de la futura obra o obres, l’objectiu i les tècniques que s’empraran, quins aspectes del canvi climàtic s’hi tractaran, pressupost, i si es realitzarà de forma individual o en col·laboració amb alguna entitat de tercer sector.

El jurat de la segona edició de la Biennal està format per Montse Badia, crítica d’art i editora d’A*DESK, Natàlia Chocarro, crítica d’art i assessora d’art de la Fundació Vila Casas, Antonio Ortega, artista i docent, Stella Rahola Matutes, artista guanyadora de la darrera Biennal, Ricard Planas, editor de bonart i director de la Fundació Lluís Coromina, i Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

El veredicte de jurat es donarà a conèixer el mes de desembre de 2024.

Baner-180x180-pxBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88