BANNER MY BESTYS 7

Exposicions

'Mari Chordà...i moltes altres coses' al MACBA

La imatge, el llenguatge i l’acció social són la base de l’obra de Mari Chordà i part indissociable de la seva vida: l’artista, l’escriptora i poeta i l’activista formen un vincle irrompible, fonament d’una actitud i d’unes conviccions que formen l’eix vertebral del seu treball i de la seva biografia

Mari Chordà, ”Líquids”, 1966
\'Mari Chordà...i moltes altres coses\' al MACBA
bonart barcelona - 03/07/24

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) descobreix a l'exposició Mari Chordà...i moltes altres coses l'obra d'una artista polifacètica, que al llarg de la seva vida ha cultivat la pintura, l'escultura, la poesia, el còmic i l'activisme feminista.

Mari Chordà (Amposta, 1942) va ser una pionera de la seva generació a l’hora parlar d’una sexualitat femenina lliure, de plaer, de maternitat i de relacions lèsbiques mitjançant la pintura i la poesia. Mari Chordà... i moltes altres coses aplega més d’un centenar de treballs que aborden tota la trajectòria de l’artista, des dels anys seixanta fins a l’actualitat. 

A l’exposició, que es podrà visitar del 5 de juliol al 12 de gener del 2025, es mostren algunes peces inèdites, la instal·lació Úter/Ou (2017/2024), el mural Dissoldre’s 2 (1967/2024) –que s’incorpora a la Col·lecció MACBA–, i s’han produït recreacions d’escultures mòbils interactives per a l’ocasió. A més, la mostra inclou una selecció de pintures, escultures, obra gràfica i producció literària de Chordà, així com documentació sobre el seu activisme feminista, amb la qual cosa s’ofereix una gran aproximació al seu treball i la seva implicació social fins avui.

L’exposició pren el títol del seu primer llibre de poemes, que es va presentar a les Jornades Catalanes de la Dona l’any 1976, i que va anar seguit de Quadern del cos i l’aigua, Locomotora infidel del passat, Umbilicals i el més recent, No com un so.

En paral·lel a la seva activitat pictòrica i poètica, Chordà va participar activament en el moviment feminista, organitzant-se, en col·laboració amb altres dones, en l’impuls de projectes i iniciatives corals que van ser clau per a l’emancipació de les dones, com ara Lo Llar, a Amposta, o laSal Bar-biblioteca feminista, a Barcelona, a partir del qual posteriorment va sorgir laSal, edicions de les dones, la primera editorial feminista de l’Estat. 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Ver_llover_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88