LS_Online_BONART_1280X150-22

Notícies

Òh!pera: Microòperes de nova creació al Gran Teatre del Liceu

El Gran Teatre del Liceu acull la presentació d'Òh!pera: Microòperes de nova creació, projecte artístic que promou noves estètiques i col·labora amb escoles d'art i disseny per formar talents creatius, buscant transformar l’òpera del segle XXI amb actuacions íntimes i innovadores

Òh!pera: Microòperes de nova creació al Gran Teatre del Liceu
Nora Barnach barcelona - 02/07/24

Microòperes de nova creació. La presentació d’aquesta iniciativa innovadora ha estat conduïda per Xavier Marcé, Regidor de Cultura i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona; Valentí Oviedo, director general del Liceu; i Àlex Ollé, artista resident del Liceu i coordinador del projecte. L'esdeveniment ha comptat també amb la participació de compositors, llibretistes, directors d'escena i alumnes de les escoles participants en aquest projecte.

Òh!pera: Microòperes de nova creació al Gran Teatre del Liceu

El projecte Òh!pera, que enguany presenta la seva tercera edició, retorna amb tres microòperes inèdites, programades per als dies 12,13 i 14 de Juliol i que per primera vegada, es representaran en el marc del Festival Grec de Barcelona. Aquestes microòperes, cada una amb una durada aproximada de 30 minuts i anomenades Contradir la nit, Azul como una naranja i Eliza, seran dirigides escènicament per Marta Gil Polo, Ester Guntín i Pol Roig Valldosera, respectivament. El projecte compta amb la col·laboració dels compositors Montserrat Lladó, Guillem Palomar i Ferran Cruixent, així com dels llibretistes Martí Sales, Laura Ferrero i Pau Miró.

Impulsat pel Gran Teatre del Liceu i la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, amb el suport del Disseny Hub Barcelona (DHub) i la participació activa d'escoles de prestigi com ELISAVA, EINA, BAU i l’Institut del Teatre, Òh!pera es presenta com una plataforma d'oportunitat per a joves creadors en totes les àrees artístiques. Tal com s’ha subratllat durant la presentació del projecte al Liceu, l'objectiu fonamental transcendeix la mera producció operística, ja que busca fomentar noves estètiques i atraure nous públics per a la renovació del seu llenguatge.

Cada representació de les microòperes d’ Òh!pera comptarà amb un màxim de sis músics, entre cantants i instrumentistes, gràcies a la col·laboració de la Fundació Ferrer Salat - Fundació Conservatori del Liceu. A més, les representacions tindran lloc a tres espais inusuals del Teatre del Liceu com la Sala Mestre Cabanes, l'escenari Box i el Foyer, afegint una dimensió íntima i única a les representacions.

Òh!pera no només celebra la música i la dramatúrgia contemporànies, sinó que també s'erigeix com un agent de transformació per a un art mil·lenari que continua evolucionant i reinventant-se. Aquest projecte pretén formar i recolzar la pròxima generació de talents creatius destinats a redefinir el panorama cultural actual. A través de col·laboracions amb professionals consolidats i l'exploració de noves narratives i formes, el projecte assoleix un equilibri entre tradició i innovació, tot encoratjant el diàleg interdisciplinari i la creació d'un espai on la creativitat floreixi lliurement.

BANNERS BONART_180x180SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90