Banner-LS-1280x150

Exposicions

El Museu d'Art Modern de Céret presenta una gran exposició sobre Max Jacob

Amb més de 120 peces, entre les quals hi ha diversos documents inèdits, l'exposició reuneix l'obra de Max Jacob i els seus contemporanis, des de Pablo Picasso fins a Juan Gris, entre molts d'altres

Max Jacob Paysage de Céret, 1910. Musée d’art moderne de Céret
El Museu d\'Art Modern de Céret presenta una gran exposició sobre Max Jacob
Alexandra Planas ceret - 29/06/24

El Museu d'Art Modern de Céret presenta Max Jacob, el cubisme poètic, que mostra una perspectiva nova d'una de les figures més rellevants de la modernitat pictòrica i literària de la primera meitat del segle XX i que es podrà visitar del 29 de juny a l'1 de desembre. L'exposició, composta per més de 120 peces, està comissariada per Jean-Roch Dumont Saint Priest, director del museu, i Gwendoline Corthier-Hardoin, responsable d'exposicions.

Max Jacob, el cubisme poètic explora la fantasia i les paradoxes d'una personalitat multifacètica ubicada al cor de la galàxia cubista. Poeta, pintor, crític, novel·lista i autor d'una de les correspondències epistolars més riques del seu temps, Max Jacob és un dels primers valedors de Pablo Picasso quan el pintor arriba a París el 1901. Participarà més tard al Cubisme sintètic. A l'efervescent Céret de 1913 i amb altres artistes com Eva Gouel, Pablo Picasso o Manolo, Max Jacob crea un excepcional conjunt de dibuixos i guaixos que reflecteixen els seus experiments cubistes.

Artista prolífic, tradueix el cubisme pictòric a la literatura. "El cubisme en pintura és l'art de treballar el quadre per si mateix més enllà del que representa [...] no pas procedir només per al·lusió a la vida real. El cubisme literari fa el mateix a la literatura, només utilitza la realitat com un mitjà i no com un fi", escriu el 1917. Recorrent als jocs de paraules i a la sàtira, Max Jacob utilitza la poesia per expressar les seves reflexions sobre l'existència. La lleugeresa i la gravetat són inseparables tant en la seva obra com en la seva vida.

L'exposició destaca aquesta dualitat tan característica de l'artista en explorar la seva relació amb el món de la performance, però també de l'esoterisme i la religió. Gran amant del teatre i del circ, la seva obra reflecteix l'efervescència cultural de principis de segle. Impulsat per una profunda espiritualitat, Max Jacob cultiva diverses creences astrològiques que posa a dialogar amb la seva fe cristiana.

Recorregut expositiu

Amb més de 120 peces, entre elles diversos documents inèdits, l'exposició reuneix l'obra de Max Jacob i els seus contemporanis, des de Pablo Picasso fins a Juan Gris, passant per Manolo, Jean Metzinger, Marie Laurencin, Jean Cocteau, Marie Vassilieff, Alice Halicka, Serge Férat i fins i tot la baronessa d'Oettingen. A la mostra hi ha tota una secció dedicada a l'amistat de Max Jacob amb Picasso i a com es van influir mútuament. Amb motiu del 80è aniversari de la deportació i mort de l'artista al camp de concentració de Drancy, la proposta del museu d'art modern de Céret presenta la vida i l'obra de qui "mai va polir" el seu estil, entre la literatura i les arts gràfiques, a través de les seves col·laboracions amb els pintors, poetes, intel·lectuals i músics més grans de la seva època.

LS_Online_BONART_180X180-25La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88