Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Reflexions i perspectives sobre Joan Brossa a l’Ateneu Barcelonès

L'Ateneu Barcelonès acull una xerrada sobre Joan Brossa amb l’objectiu d’analitzar la seva obra i llegat. Miguel Marcos, que disposa d’una de les col·leccions més importants de l'artista, subratlla la necessitat de preservar aquest patrimoni a Catalunya amb el suport conjunt de les administracions i les institucions culturals

D'esquerra a dreta: Lídia Penelo, Ferran Mascarell, Natàlia Chocarro i Miguel Marcos
Reflexions i perspectives sobre Joan Brossa a l’Ateneu Barcelonès
Nora Barnach barcelona - 28/06/24

El passat 26 de juny, l’Ateneu Barcelonès va acollir la presentació del monogràfic de la revista bonart/malart, titulat Brossa: Art Expandit. La sessió va aprofundir en la figura de Joan Brossa, un dels artistes més destacats del panorama català del segle XX.

La presentació va comptar amb una taula rodona moderada per la periodista Lídia Penelo i hi van participar figures destacades com el galerista Miguel Marcos, reconegut per la seva tasca en la difusió de l’obra de l'artista; Natàlia Chocarro, assessora d’art a la presidència de la Fundació Vila Casas; i Ferran Mascarell, historiador i polític.

Reflexions i perspectives sobre Joan Brossa a l’Ateneu Barcelonès

L’acte va girar al voltant de la publicació del monogràfic i va servir com a plataforma per a discutir la importància i l'impacte de l'obra d'aquest artista, creador interdisciplinari, transversal i trencador, que, clarament influenciat per corrents com el dadaisme i el surrealisme, va acabar creant la seva pròpia tradició.

Durant la sessió es van exposar les claus per entendre l’extensa obra de Brossa i la seva influència en diversos camps artístics. Els seus poemes experimentals, surrealistes, els jocs de paraules, les transformacions d’objectes comuns i la capacitat de fusionar el poètic amb el visual són característiques essencials que l'han convertit en una font d’inspiració per a artistes conceptuals i dissenyadors gràfics i l’han portat a deixar una empremta indeleble en el món de l’art.

També es van discutir qüestions clau sobre com fomentar i assegurar la divulgació de l’obra de Brossa. Ferran Mascarell va defensar la importància d’un estat eficaç, amb administracions públiques fortes i recursos suficients destinats a la cultura. Per la seva banda, Natàlia Chocarro va apostar per la internacionalització de l’obra com a eina per a la seva divulgació i preservació, argumentant que fer arribar les creacions de Brossa més enllà de les nostres fronteres és crucial per mantenir viu el seu llegat.

Reflexions i perspectives sobre Joan Brossa a l’Ateneu Barcelonès

Miguel Marcos, un dels ponents clau de la sessió, va compartir la seva experiència personal i professional en la promoció del llegat de Brossa. La fascinació de Marcos per la correlació entre la plàstica i la poesia de l'artista el va portar a dedicar més de deu anys a la divulgació de la seva obra, exportant-la a l’estranger i vivint de prop el seu entorn. Marcos, va reivindicar la importància de continuar difonent la seva obra mitjançant esforços conjunts per tal d’assegurar la preservació i promoció del seu llegat cultural.

L’acte, que va servir per recordar i celebrar l’obra de Joan Brossa, així com per a reflexionar sobre la seva importància i la necessitat de continuar difonent-la a nivell nacional i internacional, va concloure amb el recital del poema El Món, que va servir per a recordar la vigència i la potència de les paraules de l'artista.

Baner-180x180-pxImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88