728x90

Notícies

La gestora cultural Berta Sureda mor deixant una llarga trajectòria de compromís amb el sector

Sureda havia treballat en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al Museu Reina Sofia i al museu Es Baluard de Palma.

La gestora cultural Berta Sureda mor deixant una llarga trajectòria de compromís amb el sector
bonart palma - 24/06/24

El 2015 va ser nomenada comissionada de Cultura a Barcelona després de viure set anys a Madrid treballant al Museu Reina Sofia. Abans havia dirigit també l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat on va crear un programa de suport a creadors i entitats, noves línies de subvencions a la creació de projectes artístics i va donar un impuls a la xarxa de centres de creació a Catalunya. La coneguda historiadora de l’art i gestora cultural Berta Sureda Berna, que era membre del consell assessor de l’Obra Cultural Balear, va morir diumenge als 65 anys, segons ha confirmat la pròpia entitat, en la qual havia estat membre de la junta directiva i de la comissió de cultura.

Llicenciada en Història de l’Art el 1983 a la Universitat de Barcelona, treballava a Palma des del 2017, quan va ser nomenada coordinadora del Pla de Cultura de les Illes Balears fins al 2027. A la ciutat havia treballat també al museu Es Baluard.

Barcelona en Comú la va fitxar per sacsejar el panorama cultural de la ciutat. La seva experiència a la ciutat l’avalava. Havia estat coordinadora d’exposicions de l’Institut de Promoció Urbanística (1988), havia treballat en l’Olimpíada Cultural (1989-1992) i en les activitats escèniques del Festival de Tardor i el Festival de les Arts de Barcelona.

 

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250