Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Foto Colectania inaugura l'exposició més personal de Sarah Moon

La seva producció cinematogràfica va ser una nova manera de seguir explorant la realitat des de la imatge en moviment, i crear noves narratives que desafiïn la percepció tradicional del temps i l'espai.

Sarah Moon. The Clock, 1999
Foto Colectania inaugura l\'exposició més personal de Sarah Moon

“La fotografia és un instant que no es pot repetir, com l'existència mateixa” - Sarah Moon.


La Fundació Foto Colectania presenta des del 20 de juny al 22 de desembre de 2024 la exposició Sarah Moon. El temps s'atura. La primera exposició de la fotògrafa a Barcelona.

La mostra és un recorregut per la vasta i enigmàtica obra de la fotògrafa Sarah Moon, que inclou més de 80 fotografies que reflecteixen la seva extraordinària trajectòria des de fa cinc dècades fins avui, escollides per la mateixa autora.

Sarah Moon. El temps s'atura ens submergeix de ple a l'univers creatiu d'una de les artistes més emblemàtiques de la fotografia contemporània. Sarah Moon, que ja als setanta va revolucionar les imatges del món de la moda, ha anat creant un univers cada vegada més oníric i enigmàtic, que es reflecteix tant a la seva obra més personal com a les seves pel·lícules.

Foto Colectania inaugura l\'exposició més personal de Sarah Moon © Sarah Moon, Autoretrat

La fotògrafa nascuda a França 1941, va començar la seva carrera com a model a Londres i París als anys seixanta. No obstant això, la seva veritable passió està darrere de la càmera. A principi dels anys setanta adopta el nom de Sarah Moon i estableix el seu propi estil com a fotògrafa. Les seves imatges, en lloc de ser explícitament sensuals, eren misterioses i etèries, cridant l'atenció de la indústria de la moda i col·laborant amb cases de moda com Cacharel, Chanel i Dior. I encara que és reconeguda com a fotògrafa de moda, Sarah Moon va anar ampliant els seus horitzons i endinsant-se en el món cinematogràfic.

El seu estil s'allunya del que és tradicional, amb una estètica que es caracteritza per un enfocament íntim i una habilitat per capturar moments evocadors que s'obren a múltiples interpretacions i narratives, creant imatges que són com ressons d'un món somiat.

Aquesta exposició és el resultat d'una invitació especial de Foto Colectania, que ha atorgat a Moon "carta blanca" per plasmar la seva visió. Aquesta acurada selecció d'obres, que inclou fotografies, llibres i cinc 5 pel·lícules, revela l'habilitat de Moon per captar l'essència dels seus subjectes, independentment de la naturalesa, i la capacitat per transformar la realitat a través de la seva càmera. 

Eude, genericLS_Online_BONART_180X180-25

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250