Patrimonieja_Banner_1280x150-CULTURAL

Notícies

Josep Miàs, reconegut com a Membre d'Honor del Col·legi d'Arquitectes Americans, Honorary Fellow AIA

Josep Miàs, reconegut com a Membre d\'Honor del Col·legi d\'Arquitectes Americans, Honorary Fellow AIA
bonart washington - 19/06/24

El passat 6 de juny de l'any 2024, Josep Miàs va ser reconegut com a Membre d'Honor del Col·legi d'Arquitectes Americans, Honorary Fellow AIA, American Institute of Architects, 2024, en la cerimònia d'investidura, "Investiture Cerimony", cel·lebrada al Warner Theater de Washington. 

Aquest reconeixement internacional és el més prestigiós atorgat per part de l'Institut Americà d'Arquitectes i se li atorga, en paraules del jurat, "pel profund impacte de Josep Miàs a l'arquitectura i la societat, a nivell global".

Josep Miàs, reconegut com a Membre d\'Honor del Col·legi d\'Arquitectes Americans, Honorary Fellow AIA Acte d'investidura en què Josep Miàs ha rebut el premi com a Membre d'Honor del Col·legi d'Arquitectes Americans (AIA).

Durant la cerimònia de lliurament d'aquest reconeixement, els membres de l'AIA i el jurat en particular, en el discurs oficial, van destacar l'enfocament innovador a la seva arquitectura. “L'arquitectura de Josep Miàs és experimental i immersiva. Inspirada en la curiositat i les formes físiques, els seus dissenys combinen creativitat i funcionalitat. Això porta les persones a qüestionar i experimentar els espais que els envolten, creant un impacte durador” afegint que “L'esdeveniment suposa el reconeixement a l'excepcional carrera de Josep Miàs i les seves notables contribucions per superar els límits del disseny arquitectònic”.

Aquest prestigiós reconeixement se suma a altres distincions significatives. El 2020, el Centre Pompidou de París va dedicar una exposició monogràfica a MIAS Architects, adquirint 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats que s'exhibeixen a la seva Col·lecció Permanent des de llavors. L'any 2021, la Ciutat de Barcelona i el Govern de Catalunya, reconeixent els èxits internacionals de l'estudi, li van dedicar la primera exposició monogràfica d'arquitectura al Museu DHUB d'Arquitectura i Disseny a Barcelona.

El treball de Josep Miàs està recollit a la monografia recentment publicada titulada "MIAS: The Loop Project", editada per Actar Publishers. El llibre inclou les obres dissenyades per l'estudi en els darrers vint-i-cinc anys: projectes publicats i premiats, i d'altres en curs. El jurat va tancar la celebració amb aquestes paraules: “Estem emocionats de continuar el nostre viatge, inspirats per la visió de Josep Miàs, per continuar innovant i modelant el futur de l’arquitectura”.

Banner-Paz-Errazuriz-180x180px_v1-cat-1Patrimonieja_Banner_180x180_CULTURAL

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250