BANNER MY BESTYS 7

Exposicions

'Dalí Challenge' arriba a Barcelona

La instal·lació obre al públic aquest dijous 13 de juny al Reial Cercle Artístic amb un espai de 500m2 dedicat a una selecció de 65 obres icòniques de l'artista

\'Dalí Challenge\' arriba a Barcelona
bonart barcelona - 17/06/24

Després de l'èxit de la inauguració a Madrid i la recent obertura a Sao Paulo, Dalí Challenge, una creació d’ArtDidaktik sota llicència i amb el suport i supervisió de la Fundació Gala Salvador Dalí, arriba a la capital catalana impulsada per la premiada productora barcelonina SeedsXR, especialitzada en l'ús de tecnologies com la realitat virtual, la realitat mixta o l’spatial computing. El projecte s'emmarca en un circuit mundial que recorrerà els cinc continents per transportar a visitants de tot el món a l'univers del geni surrealista.

L'exposició Dalí Challenge al Reial Cercle Artístic s'endinsa en una varietat de formats que capten l'atenció del visitant i el porten a submergir-se en l'univers dalinià. A través de llenços en caixes de llum, vinils, pantalles, ulleres 3D, realitat augmentada, realitat virtual o micro mapping, els visitants gaudeixen de l'experiència guiada per un àudio-relat en format podcast, que els ajuda a embarcar-se en una exploració personal i màgica de la genialitat artística i la vida de Salvador Dalí i la seva interacció amb el món del segle XX. Aquesta fusió de tecnologies teletransporta al públic a l'espai temporal i físic en el qual va viure Dalí.

Al llarg d'una superfície expositiva de 500 m2, els visitants poden gaudir de 65 rèpliques digitals de les obres més emblemàtiques de Dalí, les originals de les quals es troben en onze museus i col·leccions privades d’arreu del món. Aquestes es presenten en gran format i alta resolució, per tal de generar una experiència que, en alguns aspectes, pot arribar a enriquir l'obra original.

L'exposició Dalí Challenge combina tecnologia d'avantguarda amb les famoses i intrigants pintures del mestre surrealista. A través dels diferents recursos tecnològics, els visitants poden veure els seus quadres agrupats gràcies a una nova tecnologia d'impressió. Les reproduccions de les pintures són ampliacions a gran escala, retroil·luminades, que mantenen els colors i textures originals, permetent observar clarament les pinzellades.

El director general de la Fundació Dalí, Fèlix Roca, afirma: ''La nostra institució es mostra satisfeta en relació amb el projecte Dalí Challenge perquè contribueix a difondre el missatge dalinià a públics molt diversos; no es dirigeix només als residents de Barcelona, sinó també als visitants de dins i fora del país''. Roca convida als visitants de Dalí Challenge a desplaçar-se fins al Empordà ''per descobrir l'essència del Triangle Dalinià, els escenaris en els quals l'artista va desenvolupar la seva personalitat humanista i polifacètica''. Així mateix, ha agraït la col·laboració del Reial Cercle Artístic per acollir aquesta mostra i ha felicitat a Artdidaktik i SeedsXR per contribuir a divulgar la cultura a través de nous llenguatges.

Aquesta proposta no només ret homenatge al geni de l'art surrealista, sinó que també porta el concepte museogràfic del pintor a noves altures, marcant una fita en les possibilitats que ofereixen les exposicions al segle XXI. De la mateixa manera que el Teatre-Museu de Dalí a Figueres, l'exposició busca trencar amb la idea de l'espectador passiu, involucrant activament als visitants en un diàleg continu amb l'obra i la vida de l'artista.

La vessant educativa i divulgativa ha estat fonamental en la creació i la producció de l'exposició, i per això s'ofereixen versions de l'àudio-relat en català, castellà i anglès.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90