Banner_Bonart_1280x150_XXII_JOVES_FOTOGRAFS_24

Notícies

El MAS renova les seves sales i la seva col·lecció

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Santander reobre després de 6 anys d'obres

El MAS renova les seves sales i la seva col·lecció
bonart santander - 12/06/24

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Santander (MAS) ha reobert les portes amb espais renovats i una nova exposició permanent, que mostra la seva col·lecció en ordre cronològic, després de l'incendi que va patir el 2017 i després de més de sis anys d'obres. L'edifici de l'arquitecte Leonardo Rucabado, que ha estat rehabilitat ia més ja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, ha inaugurat el passat mes de maig la nova col·lecció permanent i demà, dissabte, celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades. Durant els anys de tancament, el MAS ha continuat la seva activitat amb la col·laboració de la Fundació Caja Cantabria, amb què ha organitzat exposicions conjuntes i que ha guardat als seus magatzems les més de 3.500 obres dels fons del museu municipal.

Totes dues institucions han expressat la seva voluntat de continuar col·laborant en aquesta nova etapa durant la presentació en roda de l'exposició permanent, que inclou 299 obres de 148 artistes, dels quals gairebé la meitat són càntabres, en un recorregut cronològic per les quatre plantes.

Segons ha explicat el director, Salvador Carretero, l'exposició es pot visitar des de la planta baixa, on es mostren obres del segle XXI, fins a la més alta, on s'exhibeix la joia de la col·lecció, el retrat de Ferran VII que va pintar Goya per encàrrec de l'Ajuntament de Santander el 1814. O a la inversa, si es prefereix un recorregut "més acadèmic".

El MAS recupera així el criteri museogràfic per ordenar la seva col·lecció que va seguir des del 1993 fins al 2003, quan va optar per "criteris iconogràfics" a l'hora de mostrar els seus fons, ha apuntat Carretero.

L'espectador podrà contemplar en la visita obres d'artistes càntabres com Riancho, Egusquiza, Iturrino, Blanchard, Cossío, De la Foz, Navarro Baldeweg, Fernando Bermejo o Juan Uslé. Una de les sales del MAS acull una petita mostra temporal amb cinc obres d'aquest artista i proposa el retrobament de les fulles disperses del seu "Tríptic blau", que es va exposar al museu fa 40 anys, en aquesta reobertura. També s'hi exposen obres d'artistes nacionals com Oteiza o Miró i internacionals, sobretot de les darreres dècades.

L'alcaldessa, Gema Igual ha recordat que hi ha prevista una ampliació del museu i, preguntada si es constituirà una nova comissió del MAS, ha respost que tot es donarà conèixer "en el moment oportú".

Quant a l'oferta expositiva de la col·lecció permanent, el MAS reobre les seves instal·lacions amb el projecte MAS–2024. Col·lecció Permanent, selecció de moltes de les seves millors obres. És una proposta museogràfica, científica i tècnica amb molt d'allò més important de les nostres col·leccions, sempre capitanejades per l'emblemàtic retrat de Ferran VII de Goya. Es presenta fent destacar aquesta proposta patrimonial a través de l'exhibició majoritària de fons d'artistes càntabres o vinculats a la regió. Això posseeix un primordial sentit per al MAS, d'acord amb el caràcter descentralitzador del museu, nus gordià de la institució, presentació d'una col·lecció desenvolupada per un equip curatorial de treball (Carretero, Lahoz, Méndez, Polo, Zamanillo).

Banner_Vendaval_SM_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90