Banner-Paz-Errazuriz-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Artur Ramon Art inaugura 'Ferran Freixa. La poètica de l'espai'

La mostra forma part del reconegut festival de fotografia LUMINIC de Sant Cugat

Artur Ramon Art inaugura \'Ferran Freixa. La poètica de l\'espai\'
bonart barcelona - 05/06/24

Artur Ramon Art inicia la temporada d’estiu amb una nova exposició dedicada a l’obra del fotògraf Ferran Freixa, titulada Ferran Freixa. La poètica de l'espai. Aquesta mostra es durà a terme del 13 de juny al 26 de juliol de 2024.

Ferran Freixa (1950-2021), membre d'una generació que va impulsar l'eclosió de la fotografia creativa a Catalunya, és conegut per la seva capacitat excepcional de capturar i sublimar l'estat de les coses. La seva obra, que es reafirma en la inherent estabilitat del format quadrat i en l'ús del blanc i negre, ha estat exposada en galeries i museus d'arreu d'Europa, Estats Units i Àsia.

En l'obra de Ferran Freixa destaca el sentit de l’estètica i la poètica, però també la composició i el tractament de la llum. Professionalment destacat com a fotògraf d’arquitectura i interiorisme, Freixa atorga una visió que marca gran part de la seva producció artística: la frontalitat, els punts de vista, les composicions equilibrades, la llum natural, i el ritme lent i pausat de treball.

La inauguració de l'exposició, que tindrà lloc el 13 de juny de 2024 a partir de les 17h, serà una oportunitat única per explorar la mirada poètica de Ferran Freixa sobre els espais. Amb les seves composicions meticuloses i l'ús magistral de la llum natural, les fotografies de Freixa creen una atmosfera de quietud i serenitat que convida a la contemplació. Els interiors fotografiats esdevenen protagonistes d'una narrativa visual que parla de la memòria, la història i l'experiència humana.

"La poètica de l'espai", els visitants podran gaudir d'una selecció de fotografies que inclouen interiors d'establiments i aparadors de comerços de Barcelona, on els espais són testimonis muts de vides passades, plens de detalls que narren històries sense paraules. La mirada introspectiva i universal de Freixa es manifesta en les ombres que dialoguen amb la llum, en com els objectes suggereixen presències invisibles i com el silenci impregna cada racó.

Mònica Ramon, responsable de la galeria, destaca: "Estem encantats de presentar l'exposició de Ferran Freixa. Les seves fotografies ens transporten a una nova perspectiva de la quotidianitat, capturant la bellesa amagada en cada racó i detall dels espais." Aquesta mostra és una oportunitat única per descobrir l'obra d'un dels millors fotògrafs de la seva generació i per explorar els secrets amagats darrere les portes tancades de Barcelona. A més, coincideix amb l’exposició Punctum Primavera Fotogràfica, 1982-2004 al MNAC.

BANNERS BONART_180x180Escenari_prodigios_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90