El cantant australià Vance Joy serà el cap de cartell del ViDa Festival, que enguany s'avança un dia i comença el dijous 4 de juliol per celebrar els seus deu anys de ViDa. L'altra estrella del cartell és James Blake, multiinstrumentista britànic que ha col·laborat amb artistes com Rosalia, en el seu "Barefoot in the park " (descalça al park) . Rosalia, la de Sant Esteve Sesrovires, ha saltat de nou als mitjans de comunicació per la seva compra d'un àtic dúplex amb pàrquing en un immoble de Sitges amb vistes espectaculars a la Mediterrània.
El tercer cap de cartell del ViDa Festival és la cantant M.I.A. britànica amb ascendència tàmil, originària de Sri Lanka (la coneguda com a illa de Ceilan), activista pionera que barreja activisme i moda marcant tendències culturals. Matangi, Maya, M.I.A. és filla del fundador de la resistència armada tàmil de Sri Lanka i va passar de ser una immigrada, refugiada política a esdevenir una estrella del pop.
Els jardins i boscos que envolten la Masia d'en Cabanyes, una casa noble als afores de Vilanova i la Geltrú amb aspecte de palau d'estil neoclàssic, concentra les oïdes dels curiosos amants de l'Indie Pop Rock, que durant els tres dies que dura el festival envairan els càmpings, bungalous i apartaments a vint-i-cinc km. a la rodona. Sitges, la veïna ciutat turística amb gran oferta hotelera, es connecta amb el festival ViDa mitjançant autobusos llançadora que traslladen els centenars d'Hipters i famílies de joves pares amb cotxets i maxicosis inclosos. Perquè el ViDa és un festival molt peculiar, defensa la sostenibilitat i no és un monstre mega gegant. Manté l'esperit amb què va néixer fa deu anys hereu del Faraday, el festival que entre el 2004 i el 2013 va il·luminar les nits dels jardins del Molí de Mar, un xalet noucentista que actualment acull els menors indocumentats que arriben al nostre país i són custodiats per la Generalitat de Catalunya través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia).
Un espai diferent que dissabte acull el ViDa de Dia és La Daurada, la terrassa més estiuenca de Vilanova i la Geltrú. Un Beach Club amb restaurant, sala de concerts i amb el secret millor guardat de la façana marítima vilanovina: la Cala Tintorera on els vividors del ViDa poden refrescar-se i prendre el sol del darrer dels jorns festivalers.
La llista d'artistes és extensa i amb diversos espais que ja han creat escola. A part dels dos escenaris principals a l'esplanada de la Masia d'en Cabanyes, hi ha un escenari muntat damunt una barca, mediterràniament, que es completa amb altres dos de format mitjà: La Cabana i La cova. Especialment pensat pels infants hi ha El Niu amb un mercat d'artesania i productes fets a mà just a tocar. El Wild Side (costat salvatge) resta pels afortunats amb un accés restringit on es pot alternar colze a colze amb alguna estrella de la música independent com Silvia Pérez Cruz, Meritxell Neddermann, Clara Peya, Miky Puig, Alizzz, Llum, Pablopablo i fins a esgotar la llista de la cinquantena d'artistes convocats. I a més una selecció de Disc Jockeys faran ballar els més joves i també als qui no ho són tant al ViDa Club.
Durant aquests deu anys el ViDa ha buscat també artistes plàstics per a decorar i tematitzar diverses zones on apareixen les instal·lacions sorprenents, amb llum, amb miralls, amb lletres que serveixen per demostrar l'originalitat dels artistes independents. Evidentment, aquests entorns esdevenen els obligats escenaris o Foto Calls on fer-se les obligades selfies i retrats de grup, entrant o sortint del recinte del ViDa. Els patrocinadors estan molt contents i nosaltres també.