2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Biblioteca

Presentació del llibre 'La destrucció del paradís?' de Lluís Costa i Bruno Ferrer a la Fundació Lluís Coromina

La presentació comptarà amb la presència de Pilar Parcerisas, Carles Duarte, Eduard Bigas, Lluís Costa i Ricard Planas

Presentació del llibre \'La destrucció del paradís?\' de Lluís Costa i Bruno Ferrer a la Fundació Lluís Coromina
bonart barcelona - 03/06/24

La Fundació Lluís Coromina acull, el 4 de juny a les 19 h a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona, la presentació del llibre La destrucció del paradís? Eivissa, Walter Benjamin i el primer desenvolupament turístic de Lluís Costa i Bruno Ferrer el pròxim dimarts 4 de juny, a les 19 h, a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona. Un llibre editat amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina i bonart cultural que conté una selecció dels escrits de ficció de Walter Benjamin de tema o ambientació eivissenca que permet copsar indirectament, per una banda, la seva experiència de l'illa i, per l'altra, com en aquests contes s'hi reflecteix el pensament i la reflexió teòrica del seu autor.

El 1932, Walter Benjamin escrivia: "Però ja hi ha edificis hotelers inacabats a Eivissa i Sant Antoni, en els quals es promet aigua corrent als estrangers. El temps fins a la seva finalització s'ha tornat preciós". Aquestes reflexions són producte de les seves estades a l’illa l’any 1932 i l’any 1933. Quan va escriure aquestes paraules, el turisme es començava a desenvolupar a Eivissa només de manera tímida. El mateix any 1932 s’inauguraren nous i moderns hotels i les coses començaven a canviar a poc a poc. De tornada, l’any 1933, Sant Antoni se li va fer car i insuportable i va pensar a fugir d’aquella colònia de turistes estrangers.

Sense teoritzar específicament sobre el turisme, Walter Benjamin va apuntar interessants reflexions sobre els viatges, sobre els mitjans de transport o sobre el turisme, entre d'altres qüestions. L’anàlisi de la documentació conservada, així com de la premsa del moment, permet una aproximació a com s’anava transformant l’illa i als debats que s’hi establien íntimament (la necessitat de construir nous hotels, el patrimoni material i la seva conservació, la desaparició del folklore i de la roba típica eivissenca, etc). 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88