Baner-1280x150-px

Exposicions

Últims dies. Andreu Buenafuente i Javier Mariscal a la Casa Saladrigas

Últims dies. Andreu Buenafuente i Javier Mariscal a la Casa Saladrigas

L'exposició temporal d'Andreu Buenafuente titulada Naturalment, comparteix espai amb la mostra Chico Y Rita, Dispararon al pianista de l'artista i dissenyador Javier Mariscal, a la Casa Saladrigas de Blanes i que forma part del I Blanes Costa Brava International Film Festival. Mentre que a la primera planta hi ha l'exposició de Mariscal, a la segona hi ha exposats els quadres de l'Andreu Buenafuente: periodista, comunicador i humorista, que ha vingut a Blanes per ensenyar una faceta d'ell molt desconeguda pel públic en general: la pintura.

Cal recordar que la inauguració d'aquesta mostra la van encapçalar l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del protagonista de la vetllada, l'Andreu Buenafuente. També van assistir el regidor de Cultura, Jordi Calvet; altres regidors i membres de l'organització del I Blanes Costa Brava International Film Festival. Cal dir que la mostra pictòrica forma part de les activitats paral·leles que s'estan celebrant en motiu de l'esdeveniment cinematogràfic i cultural. Durant el transcurs de la inauguració, la comitiva va fer un recorregut a l'exposició, i finalment es va fer un breu torn de parlaments protagonitzat per Buenafuente, qui va explicar l'origen d'aquesta secreta afició que darrerament ha començat a exterioritzar. Qui també els va acompanyar va ser Mercè Puy, comissària de l'exposició que es presenta sota el nom 'Naturalment'. 

Puy va desvetllar que ja fa més de tres dècades va sorgir aquesta passió per la pintura i va comentar que "des que conec a l'Andreu, sempre l'he vist amb un llapis a la mà com si es tractés d'una extensió de la seva extremitat: ja pot estar en una reunió d'un programa, en plena gravació de ràdio o xerrant de la vida, que la necessitat d'expressar i plasmar gràficament l'instant s'ha convertit amb els anys en una incontinència creativa de forma natural".

El títol de l'exposició respon al fet que l'autor sempre ha trobat la seva font d'inspiració i la seva musa durant tota la seva carrera. En els últims dos anys ha fet cinc exposicions, i sempre hi apareixen peces que traslladen a paratges naturals com Menorca, les Illes Maurici o el mar. En la sisena mostra pictòrica que s'acull a Blanes durant aquests dies hi plasma el seu estat vital creant diferents mons: de vegades els punts suspensius es transformen en circuits de telecomunicacions, i d'altres més concrets en vegetacions, animals i monstres.

L'exposició acull dos àmbits ben diferenciats a les dues sales on s'allotja: en una s'hi veu una marcada influència per Miró, amb colors estridents, vius, un crit vital que sembla formar les notes d'una partitura. A l'altra sala, la més ampla de la segona planta que dona al mar, la natura continua estant ben present, però amb uns tons més obscurs, que responen a l'època en què van ser creats, tal com va explicar Andreu Buenafuente durant la inauguració. Aquestes dues exposicions es podran visitar fins al 31 de maig del 2024.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88