Patrimonieja_Banner_1280x150-CULTURAL

Exposicions

'Dels Alpino als Caran d’Ache' de Carlos Piqueras al Castell de Benedormiens

Carlos Piqueras emergeix com un artista l’obra del qual transcendeix el temps i l’espai, capturant l’essència del seu entorn amb un mestratge tècnic i una perspectiva única.

\'Dels Alpino als Caran d’Ache\' de Carlos Piqueras al Castell de Benedormiens
bonart castell d'aro - 22/05/24

El Castell de Benedormiens acull del 25 de maig al 28 de juliol l'exposició Dels Alpino als Caran d’Ache de Carlos Piqueras.

Carlos Piqueras, nascut a Girona el 1956, ha esdevingut un mestre del realisme figuratiu i la seva trajectòria artística ha deixat una empremta significativa en el món de l’art contemporani. Amb estudis artístics a l’Escola Massana de Barcelona, el bagatge educatiu de Piqueras ha enriquit i modelat la seva visió única de l’art.

Els inicis de la seva carrera artística es remunten a principis dels anys vuitanta, marcats per una sèrie d’exposicions individuals i col·lectives a galeries, museus i sales d’art. Aquest impuls inicial ha evolucionat de manera constant al llarg dels anys, i s’ha mantingut fins a l’actualitat. Carlos Piqueras ha portat el seu art a diverses localitats, tot destacant exposicions a localitats reconegudes com Sant Feliu de Guíxols, Girona, Banyoles, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar, Arenys de Mar, Blanes, Salt, Palamós, Terrassa i Barcelona, i a països com Andorra i Alemanya.

La tècnica distintiva de Piqueras, que utilitza llapis de colors i grafits sobre paper o fusta tractada en formats relativament grans, ha esdevingut la seva firma artística. Aquest enfocament meticulós es reflecteix en la riquesa de detalls i l’expressivitat de les seves obres, en les quals destaca l’habilitat per plasmar la realitat amb una fidelitat sorprenent.

La temàtica de l’obra de Piqueras, influenciada pel seu interès pels temes locals vistos des d’un prisma personal, ressona amb una autenticitat que connecta amb l’audiència d’una manera profunda. La seva exploració artística més recent li ha permès explorar la complexitat emocional dels seus subjectes amb un mestratge que només l’experiència i la dedicació poden conferir. La seva carrera artística és un testimoni del compromís constant amb l’evolució i l’excel·lència en l’art del realisme figuratiu.

Com escriu el mateix Piqueras: "Després de molts temps i un llarg viatge, aquest sexagenari que soc ara ha tornat a casa, a la casa d´aquell vailet del papa - lloneig al ventre que, sigui on sigui, se sentirà orgullós d’haver guanyat un deixeble. Pilar Giró, amiga i crítica d’art, té escrit que els llapis de color serien per a mi un element proper o semblant a la magdalena de Proust."

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_MaquinesdelTemps_300x250

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250