LS_Online_BONART_1280X150-22

Biblioteca

Presentació del llibre 'Història no oficial durant la hipotètica Transició'

La presentació tindrà lloc el 23 de maig a les 19 h a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona, i comptarà amb la presència de l'autor i de la crítica d'art Montse Badia

Presentació del llibre \'Història no oficial durant la hipotètica Transició\'
bonart barcelona - 22/05/24

La Fundació Lluís Coromina acull la presentació del llibre Història no oficial durant la hipotètica Transició. El cas Vídeo-Nou / Servei de Vídeo Comunitari de Daniel Gasol el pròxim dijous 23 de maig, a les 19 h, a l'Espai Isern Dalmau de Barcelona. Un llibre que, a partir d'entrevistes als seus integrants, recull l'experiència del col·lectiu autogestionat Vídeo-Nou / Servei de Vídeo Comunitari. Una recerca que té l'objectiu de contribuir a reescriure la història entre el 1975 i el 1983 i plantejar les nostres herències contemporànies. 

Amb Història no oficial durant la hipotètica Transició. El cas Vídeo-Nou / Servei de Vídeo Comunitari (Raig Verd, 2024), Daniel Gasol rescata la memòria d'un col·lectiu que practicava l'activisme a partir del documental. Amb les seves càmeres com a eines, els membres de Vídeo-Nou i Servei de Vídeo Comunitari desafiaven la narrativa establerta de la història i proposaven una alternativa al discurs present als mitjans de comunicació. 

Daniel Gasol és doctor per la Universitat de Barcelona, i va iniciar la seva trajectòria amb la producció artística i investigació mitjançant projectes que tenen l’objectiu d’entendre com es constitueixen les narratives oficials en mitjans de comunicació sobre identitat, proletariat, gènere o relacions socials. El 2020 va obtenir una beca per estudiar els treballs de vídeo i mecanismes socials del col·lectiu Vídeo-Nou/Servei de Vídeo Comunitari -que aquest 2024 ha publicat en forma de llibre-, i el 2021 va publicar la seva tesi doctoral Art (in)útil: Sobre com el capitalisme desactiva la cultura, que posteriorment també va convertir en una obra que du el mateix nom.

300x300Baner-180x180-px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90