DocumentaMadrid guanya espectadors en la seva última edició en superar els 16.000 assistents, fet que suposa un increment de públic respecte als 14.500 registrats l'any anterior. La 16a edició del Festival Internacional de Cinema Documental impulsat per l'Ajuntament de Madrid ha mostrat més de 120 pel·lícules de 35 nacionalitats diferents, de les quals 53 títols competien en les seccions oficials amb un rellevant percentatge d'estrenes a Espanya i més d'una desena de estrenes internacionals.
"Hem apostat per una programació d'enorme valor artístic, complexa i de vegades no mancat de certs riscos. Perquè Madrid mereix un projecte cultural ambiciós, sense oblidar al mateix temps la nostra obligació d'apropar el cinema documental a tots els públics. DocumentaMadrid és un festival de cinema amb rellevància internacional i estem en una etapa il·lusionant per a la ciutat i per als creadors de cinema documental a Espanya ", explica Andrea Guzmán, codirectora de DocumentaMadrid. "Som optimistes i confiem que aquesta oportunitat es pugui cristal·litzar gràcies al suport que DocumentaMadrid, un festival cent per cent públic, ha aconseguit concitar entre els agents públics i privats de la cultura cinematogràfica a la ciutat" afegeix el seu codirector David Varela.
DocumentaMadrid persevera en la seva aposta per divulgar el cinema documental contemporani i les noves expressions del gènere per acostar-lo al públic de tota la ciutat. A més de la seva seu principal, Cineteca Madrid, també ha comptat amb programació en vuit espais col·laboradors com Nave 0 de Matadero Madrid, Filmoteca Espanyola, Casa d'Amèrica, Museu Reina Sofia, Institut français de Madrid, Cercle de Belles Arts, Sala Ics i la Universitat Complutense de Madrid.
Els centres culturals també han col·laborat amb el festival a través de Documenta va als barris amb la programació de títols de la seva Secció Oficial que ha permès als veïns de Llatina, Hortaleza, Tetuan, Carabanchel, Chamberí, Ciutat Lineal i Villaverde xerrar amb els directors de les pel·lícules en els col·loquis després de la projecció. També De les aules al cinema ha arribat a més de 600 estudiants d'instituts de la Comunitat de Madrid en les matinals de pel·lícules com la italiana Selfie, l'espanyola Ojo guareña o la suïssa Madame.
Milers d'espectadors van decidir amb el seu vot que el llargmetratge Midnight Traveler, dirigit per Hassan Fazili i City of Children d'Arantxa Hernández, fossin les pel·lícules guanyadores del Premi Cineteca Madrid del Públic. Les dues cintes es programaran de nou en els pròxims mesos a les sales de cinema de Matdero.
A la secció competitiva Internacional el jurat va atorgar el Premi a Millor Llargmetratge a Madame del suís Stéphane Riethauser, mentre que en la categoria de Curtmetratge, la pel·lícula guanyadora va ser Ex Aequo per City of Children i La bala de Sandoval. A la secció competitiva Nacional, el seu jurat va premiar al llargmetratge El quart regne, dirigit per Àlex Lora i Adán Aliaga, i en la categoria de Millor Curtmetratge, la guanyadora va ser Greykey d'Enric Ribes. A la secció Fugides -dedicada al cinema més innovador i híbrid - es va emportar el primer premi del Jurat Mitra de Jorge Leon i el Segon Premi va ser per a Lapü de César Alejandro Jaimes i Juan Pau Polanco.