Banner-LS-1280x150

Exposicions

'Ressonàncies europees: Eduard Bigas evoca Josep Pla' arriba a Berlín

La Delegació de Berlín del Govern de la Generalitat de Catalunya acull aquesta conversa a un segle de distància. Les obres de l'artista plàstic ens conviden a rellegir la història creada per l'escriptor

\'Ressonàncies europees: Eduard Bigas evoca Josep Pla\' arriba a Berlín
bonart berlín - 23/05/24

El pintor i dibuixant Eduard Bigas presentarà l’exposició Ressonàncies europees: Eduard Bigas evoca Josep Pla el pròxim 22 de maig a la delegació del Govern a Alemanya. Aquesta és una mostra que uneix l’art i la literatura en un viatge al través de l’espai i en què les peces creades per l’autor, inspirades en la visió de Josep Pla sobre la seva visió al voltant de l’Europa del segle XX.

L’any 1923, com a corresponsal a Berlín per al diari La Publicitat, Josep Pla relatava al públic català com es veia l’escenari europeu de la postguerra mundial, marcat per una inflació desbocada, una creixent crispació i un ascens dels populismes, que acabaria desencadenant l’arribada dels diversos feixismes al poder la dècada següent. Just un segle després, un altre palafrugellenc establert a Berlín, l’artista plàstic Eduard Bigas, contempla l’escenari europeu i constata que tot allò que veu el remet inexcusablement a l’obra de Josep Pla: la inflació, la guerra d’Ucraïna, el renaixement dels populismes i l’extrema dreta…

\'Ressonàncies europees: Eduard Bigas evoca Josep Pla\' arriba a Berlín

Eduard Bigas pretén mostrar unes peces que es van inspirar en la lectura de l’obra de Josep Pla i les quals van ser creades específicament per a aquesta exposició. Així, es reparteixen a partir de diversos espais que han macat moments clau en la seva trajectòria vital i que serveixen per a il·lustrar el perfil cosmopolita que uneix ambdós autors. L’exposició condueix els espectadors a diferents racons d’Europa, com Londres, Rússia i Berlín. La capital alemanya, en concret, donat que Pla va exercir-hi de corresponsal.

Les coincidències entre els dos artistes d’aquesta mostra porta a una mostra que revitalitza la perspectiva que va tenir Pla per a capturar la realitat actual a través de l’expressió artística. Així, creen un diàleg entre ambdós amb cent anys de distància a partir de diferents formes d’expressió artística.

Escenari_prodigios_Bonart_180x180 pxBanner-LS-180x180

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250