La Fundació Carulla amplia el Premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural amb l'objectiu de fomentar iniciatives culturals que milloren la societat a través de les arts.
El Premi Lluís Carulla és un guardó i un programa d’emprenedoria cultural biennal que no només premia econòmicament sinó que també impulsa i concreta les millors idees cap a la seva realització. Amb l'objectiu de formar, impulsar i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana, el premi s'ha convertit en una plataforma única. Aquesta nova convocatòria, oberta avui fins el 29 de febrer, busca ampliar l'impacte del premi, fent del procés mateix una oportunitat per seleccionar i enriquir els projectes. Així, el procés està estructurat en 4 fases, convertint-se en una jornada dinàmica d'aprenentatge i creixement per a tots els participants.
Fase 1 - L’Acadèmia: s’oferiran 4 tallers intensius basats en la metodologia pròpia de la Fundació, Mutare, des d’on els emprenedors adquiriran coneixements pràctics i específics per millorar el seu projecte. Els 20 projectes participants rebran una certificació de formació a càrrec de l’Associació Professional de Gestors Culturals.
L’actual edició del Premi Lluís Carulla es desenvoluparà en aliança amb l’Associació de Gestors Culturals de Catalunya a més de l’acompanyament empresarial de Netmentora i Autoocupació. La inversió total del Premi Lluís Carulla és de 100.000 € en dotació econòmica i 50.000 € en formació i acompanyament als projectes participants.
La convocatòria del premi estarà oberta fins al 29 de febrer de 2024. El dia 7 de febrer a les 17 h, la Fundació Carulla ha organitzat una sessió presencial a la seva nova seu (C. Almogàvers, 214) on la directora, Marta Esteve, explicarà els detalls del premi i atendrà dubtes dels emprenedors que estiguin interessats a presentar-se. En la darrera edició (2022) es van rebre gairebé 200 candidatures.
Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, destaca la necessitat que existeixin programes com el Premi Lluís Carulla perquè el teixit cultural sigui cada vegada més ric: “En un moment en què tant s’està parlant Drets culturals, a través de la nova llei que impulsa el departament de cultura, el Premi Lluís Carulla es posa com a objectiu trobar projectes que afavoreixin l’accés i participació cultural i l’equilibri territorial. Perquè de projectes culturals innovadors n’hi ha molts i el que els hi cal és suport en aquestes fases inicials perquè puguin ser reals, viables i sostenibles. El Premi Lluís Carulla actua de radar de tots aquests projectes perquè puguin créixer, connectar-se entre ells, perfeccionar-se i esdevenir realitats que transformin i millorin la societat catalana”.
Sobre l’ampliació del procés d’acceleració del premi, Marta Esteve en destaca que “volem acompanyar al màxim de projectes possibles oferint un espai de formació, de reflexió i connexió. Un entorn òptim perquè arrelin, arranquin i com més aviat millor, puguin ser realitat”.