Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La realitat virtual arriba al centre Espronceda per reflexionar sobre l'impacte humà en el medi ambient

La realitat virtual arriba al centre Espronceda per reflexionar sobre l\'impacte humà en el medi ambient
bonart barcelona - 03/06/19
Espronceda Center for Art and Culture, carrer de Espronceda 326 de Barcelona, presenta la mostra col·lectiva comissariada per Tina Sauerlaender, Peggy Schoenegge i Erandy Vergara, Speculative Species, que compta amb els artistes Bianca Kennedy & The Swan Collective, Juan Le Parc, Jakob Kudsk Steensen i Lara Torrance. Aquesta és la primera mostra d'Art en Realitat Virtual organitzada al centre de Barcelona.
En el curs de la industrialització, la urbanització i la tecnologització, l'impacte humà en el medi ambient ha anat en augment. Els éssers humans han utilitzat els recursos de la natura destruint alhora l'ecosistema, danyant la capa d'ozó, provocant el canvi climàtic i posant a diverses espècies a la vora de l'extinció. Les noves tecnologies fins i tot poden canviar l'ADN, afectant tot el sistema natural. Aquestes intervencions humanes inevitablement perjudiquen a l'ecologia global. No obstant això, fins fa poc, la humanitat no ha estat percebuda com un factor d'influència significatiu en el medi ambient. Els científics i pensadors contemporanis han proposat una nova època, el Antropocè, per descriure i tractar els canvis a la Terra creats per l'home.
L'art que planteja temes d'actualitat també aborda aquestes qüestions amb l'ús de noves tecnologies, com la realitat virtual. Emprant les possibilitats experimentals de l'espai virtual, els artistes creen l as característiques i els desenvolupaments futurs d'aquesta nova Era d'interferència humana en el medi ambient i en les seves criatures. Les obres qüestionen com canvien les condicions de vida de la flora i la fauna. Quin tipus d'interrelació passarà entre els humans i el seu entorn?
Els artistes estableixen les interconnexions entre els éssers humans i altres éssers vius en entorns futuristes. Aquest enfocament especulatiu es tradueix en un espai virtual immersiu per a l'espectador.
Bianca Kennedy i The Swan Collective proposen els insectes com nutrició alternativa que causarà futures modificacions genètiques. Joan Le Parc revela un antic temple construït amb productes carnis com o na tragèdia teatral d'animals per debatre sobre l a d ualidad d el consum massiu i e l simbolisme religiós. Amb RE-ANIMACIÓ, Jakob Kudsk Steensen ressuscita a un au extinta a través dels enregistraments dels seus sons d'aparellament en un món habitat per plantes digitals cultivades algorítmicament. Lara Torrance posa el focus sobre les espècies en perill d'extinció a Nova Anglaterra en col·locar les seves versions en vidre situades a l'espai virtual.
Convidats pel Goethe-Institut i Studio XX a Mont-real, Erandy Vergara i Tina Sauerlaender van desenvolupar el concepte de la seva sèrie d'exposicions Critical Approaches in virual Realiy Ar del qual forma part aquesta mostra. Aquesta sèrie combina la passió i l'experiència de dos comissaris: el compromís de Erandy Vergara amb les perspectives postcolonials i feministes de l'art i la teoria dels mitjans (Mèxic / Mont-real) i el compromís de Tina Sauerlaender amb les tecnologies digitals i la realitat virtual (Berlín) . Juntament amb la comissària de l'espai Peggy Schoenegge, comisarian l'exposició Speculaive Species. A la imatge, obra de Lara Torrance.
Impremta Pages - banner-180x178canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1