La Fundació Lluís Coromina acull fins al 4 de novembre l'exposició Medina Campeny: Una Trajectòria Viscuda. Una mostra excepcional que se submergeix en la vida i obra de Xavier Medina Campeny, un escultor autodidacta, la vocació del cual el va portar per un viatge ple d'experiències vitals que van marcar la seva carrera i el seu estil artístic únic.
No és un any qualsevol per a Medina Campeny: compleix vuitanta anys de dedicació a l'art; tota una vida per explicar i explorar. També és l'any en què finalment es durà a terme la col·locació i inauguració de les quatre escultures en què ha estat treballant des del 2016 per a les torres dels quatre evangelistes de la Sagrada Família. Una obra que transcendirà en el temps, necessàriament limitat, de la pròpia vida de l'artista.
El temps és, precisament, el fil conductor de la seva última exposició. Comissariada per Ricard Planas, la mostra recull la trajectòria de tota una vida, recreada en un entorn que reflecteix el seu estudi i destaca moments capitals de la seva vida, com per exemple el viatge a Lyon just al moment de les revoltes del Maig del 68 o la seva estada a Nova York durant quinze anys (1974-1988). Una acumulació de vivències que l’artista no ha plasmat en un modus operandi concret, ni lineal, ja que en la diversitat d'opcions neix la seva expressivitat.
En aquesta mostra, els visitants podran explorar la vida i obra de Medina Campeny, on sovint és més important el que suggereix que el que representa. El seu enfocament posa l'eix en el cos humà i la geometria; entrellaçats de manera única, humanitzant la geometria i transformant el cos humà des d'una perspectiva estructuralment geomètrica. El seu llenguatge artístic pren forma a través de la distorsió, la metamorfosi i, especialment, el fragment. L'absència, allò que no està, cobra tanta importància com la presència en les seves obres, desafiant a l'espectador a recompondre mentalment la imatge a partir de gestos fragmentats carregats d'intenció expressiva i conceptual. Les emocions, la fragilitat i la sensualitat són protagonistes d'aquestes obres; extremadament personals, mostren la condició humana i expressen un fort component identitari per part de l'autor, que pretén comunicar-se amb l'espectador.