Canals Galeria presenta, fins al 31 de desembre, l'exposició Picasso i Sant Cugat. Tot coincidint amb els actes commemoratius de l’Any Picasso 2023, Canals Galeria ha concebut una exposició de gravats de Picasso, juntament amb un reportatge fotogràfic del perquè, l’any 1965, es va fer un tapís d’ell a Sant Cugat. La recerca d'aquest tapís, exposat al Museu Picasso de Barcelona, ha estat realitzada pel director de la galeria, Josep Canals. Aquesta exposició de gravats de Picasso i la documentació inèdita del seu tapís fet a Sant Cugat són l’aportació, que aquest espai d’art fa a l’Any Picasso 2023, tot recordant la implicació de l’artista amb la ciutat.
Miquel Samaranch, director de la manufactura Casa Aymat a Sant Cugat, va voler que Picasso participés en la renovació del tapís que allà s’hi produia. Samaranch va viatjar, la primavera de 1965, a França i li va portar a Picasso un linòleo del qual se’n reproduí el tapís. La implicació de l’artista en aquells moments, amb 85 anys i encara molt actiu, va donar molta rellevància a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i va ser el començament de la implicació d’altres artistes destacats del país, que varen fer de Sant Cugat una terra d’artistes, que encara avui és una realitat.
En el tapís Nature morte sous la lamp de Picasso hi varen treballar els teixidors santcugatencs Jaume Busquets, Josep Royo i Joan Aymerich, que encara avui expliquen anècdotes del fet.
Ara, 58 anys després, Josep Canals ha documentat aquesta obra de Picasso i a l’exposició s’hi presenta la documentació juntament als gravats de Picasso.