Baner-1280x150-px

Exposicions

'El Quixot de Figueres. Dels molins de vent a la discoteca' a l'Escorxador

\'El Quixot de Figueres. Dels molins de vent a la discoteca\' a l\'Escorxador
bonart figueres - 15/09/23

Fins al 17 de setembre es pot visitar la mostra temporal El Quixot de Figueres, dels molins de vent a la discoteca a la Sala d'exposicions de l'Escorxador de Figueres. Cal recordar que a mitjans dels anys seixanta del segle passat es va crear la sala de festes Don Quijote, coneguda més endavant com la discoteca Quixot's, en un solar a la plaça Triangular de Figueres. Va esdevenir un referent a la ciutat, també com un espai polivalent on, a més de balls i música, s'organitzaven diferents actes culturals. 

Hi destacaven uns panells amb il·lustracions d'escenes del Quixot de la mà de l'artista Joan Jové, que ocupaven uns cent metres lineals. Cal destacar la Societat Coral Erato, que és una institució fundada l'any 1850, que va ser l'encarregada de gestionar aquesta sala, un enclavament de referència per a generacions de figuerencs; moltes històries van sorgir entre unes pintures úniques que són, possiblement, la recreació gràfica del Quijote més gran feta mai al món. Més de mig segle després, aquestes il·lustracions surten del magatzem d'on estaven guardades, gràcies al projecte d'enriquiment cultural de l'alumnat de l'Institut Ramon Muntaner i sota la direcció del catedràtic Joan Manuel Soldevilla. La mostra és el resultat de la tasca multidisciplinari de l'alumnat, treballant tots els aspectes que són necessaris en la producció i comissariat d'una exposició.

El mateix alumnat del projecte d'enriquiment cultural de l'Institut Ramon Muntaner ha estat l'encarregat de comissariar aquesta original exposició i pel que fa a les activitats paral·leles, també s'han dut a terme visites comentades, converses entorn l'acció d'artistes a les discoteques a càrrec d'Àlex Gifreu, dissenyador gràfic i Jordi Mitjà, artista. També cal destacar la conversa titulada Iconografia del Quixot a càrrec de Rafael Ramos, catedràtic de Literatura de la Universitat de Girona, i Joan Manel Soldevila, catedràtic de Literatura de l'Institut Ramon Muntaner. Altres accions que s'han realitzat són el taller per a joves a partir de catorze anys, amb l'objectiu de comunicar millorar la plataforma a càrrec de Cèlia Espanya i que s'ha titulat Peta-ho a Tiktok, o el concurs d'aparadors als establiments de Comerç Figueres.

Aquesta mosta, que es va inaugurar el passat 29 d'abril d'enguany, i es pot visitar de dilluns a dissabte de 9:30 a 18:00 hores i diumenges i festius de 10:00 a 15:00 hores.

Baner-generic-180x180_FD_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90