BANNER MY BESTYS 7

Notícies

Presentació de la XVIII Edició del Festival Inund'Art

Presentació de la XVIII Edició del Festival Inund\'Art
bonart girona - 25/05/23

El 23 de maig a les 10:30 hores es va presentar la XVIII edició del Festival Inund'Art de Girona a la Casa de la Cultura. A l'acte hi van assistir Albert Piñeira, vicepresident responsable de l'Àrea de Cultura, Educació Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Johé, director de la Casa de la Cultura de Girona, Josep Calatayud, Director de Serveis Territorials de Cultura de Girona, Amadeu Breva, coordinador territorial de Joventut de Girona i Raquel Moron, coordinadora d'Inund'Art.

Aquest any com a novetat el festival aposta per la creació de projectes artístics comunitari als barris de la ciutat de Girona i per propostes híbrides que incorporen l'art sonor, i continua treballant i ampliant l'oferta de recorreguts sensitius i arts visuals.

En la seva majoria d'edat, el festival posa l'accent en els projectes artístics de transformació social amb la col.laboració amb els centres cívics de la ciutat de girona.

Inund'Art es posiciona com una mostra d'arts visuals referent que aposta per l'art i la creativitat com a motors de la cultura i el desenvolupament de la ciutat de Girona.

31 artistes i 31 propostes

Durant els propers mesos de juny i juliol es presenten un total de 31 artistes amb 31 propostes; una selecció de participants de la convocatòria oberta on es van presentar més de 200 projectes en el sector de les arts visuals contemporànies. Amb un programa més ambiciós que mai, Inund'Art presenta una sèrie d'activitats culturals i artístiques que transformaran els carrers i espais culturals de Girona en un espai d'exhibició i creació.

El festival s'emplaçarà a les localitzacions del centre de la ciutat de Girona com la Rambla de la Llibertat, el Punt de Trobada, la Plaça de la Volta d'en Rosés i també de diversos equipaments culturals de la ciutat com la Casa de Cultura, Centre Cívic del Barri Vell, la Fundació Valvi i el Museu d'Història de Girona (Carbonera, Cisterna i el Refugi Antiaeri). Una altra de les novetats importants del festival és la seva aposta per projectes comunitaris. Enguany, però, s'afegeix de contrapunt que s'involucren els veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat. Segons fonts de l'organització "Inund'Art busca fomentar la participació activa dels ciutadans i ciutadanes en la creació d'obres artístiques que reflecteixen la diversitat cultural de Girona. Així, el festival esdevé un espai per al diàleg i la reflexió".

Els visitants de la mostra podran gaudir tres propostes híbrides que combinen l'art sonor, l'art visual i la performance. Per una banda, a través de l'art radiofònic i l'experimentació sonora, 25HOMBRES, presenten la proposta d'art sonor, visual i performance, Amarga Introducció al Caos. El comando que presenta l'obra reflexiona al voltant de la idea de la desestabilització, l'atac i la sorna a propòsit dels sistemes de control.

Per altra banda, els artistes C e s c s i d e r a i Raquel Moron presenten, SOS (Subjecte d'Obsolescència Silent), una cartografia sonora del Barri Vell de Girona composta de retalls de la memòria i la nostàlgia, la crítica i l'esperança dels veïns i veïnes d'un barri durament colpit per la gentrificació.

Aquest projecte artístic comunitari està realitzat conjuntament amb el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell, la Plataforma més barri menys pisos turístics, la PAH del Gironès i els veïns i veïnes del Barri Vell.
En la mateixa disciplina comunitària també es podrà visionar un projecte de mediació artística entre dones nascudes i dones nouvingudes a Girona. A Històries ocultes de Petra Vlasman i Marie- Noëlle Marange s'ha treballat, conjuntament amb el Centre Cívic Pla de Palau, la construcció de ponts per connectar més enllà de les barreres lingüístiques per aconseguir promoure la integració i la inclusió social.

Enguany es presenten cinc propostes sensorials com el que ofereix Las Miradas Compartidas amb la seva obra Viatge a Kokoro.

L'artista per fer residència d'Inund'Art en col·laboració amb el Bòlit, Centre d'Art Contemporani, ha estat Melina Peña que proposa un recorregut interdisciplinari on es proposa que el cos del visitant viatgi cap a una experiència sonora i visual.
En la mateixa línia, la Fundació Valvi acollirà el 3 de juny la proposta de Margherita Isola que presenta "Contact Drawings" una experiència per compartir alhora amb un únic visitant.

També, durant el cap de setmana, a la pujada de Sant Feliu s'emplaçarà la proposta dels Estudiants investigadors del Diploma en Llenguatge Sensorial i la Poètica del Joc (Universitat de Girona) i el Teatro de los Sentidos, "La Cinquena Pell".

Durant els dies 3 i 4 de juny també es podran trobar pels carrers de la ciutat de Girona les instal·lacions, performances i intervencions com la que suggereix l'artista Edgar Massegú, amb la instal·lació REDLINERAMBLEFREEROUND.

També treballa aquesta modalitat artística la instal·lació amb teixits reciclats, Home i Pobles nòmades, de l'artista Núria Duran, que es confecciona com una peça interactiva que convida a respirar i dialogar entre el dins i l'afora.

Una de les instal·lacions que tindran més presència a la mostra d'art contemporani és la que es podrà veure el 3 i 4 de juny al Punt de Trobada la Rambla de la Llibertat. Torrent Pagès exposarà WATERMOON, el Món de l'Aigua.

En la mateixa línia artística es podran gaudir per ponts, places i carrers de la ciutat altres propostes com la de Biel Llinàs, El Pont, la casa i el riu, o Antillach x Zantop, 7, gotaAgota, amb una performance participativa el dissabte 3 de juny al Pont de Sant Agustí i la instal·lació poètica sensorial habitable Sensory Experiences Research, Cartes Sense Destí.

Exposició col·lectiva a Casa Cultura

El dia 2 de juny, a les 18:00 h, s'inauguraran les exposicions a la Casa de Cultura de Girona, on participaran un total de 9 artistes de les arts visuals en una exposició col·lectiva. Es podran veure les obres i les instal·lacions audiovisuals dels artistes: Alba Domingo, Beatriz Aisa, Elena Garrigolas, Kerstin Hintz, Laia Albert, Marta Garcia, Mireia Tysoe, Les Jolies Minutes i Maria Mercader.

Es destaca el treball de Les Jolies Minutes, guanyadora del Projecte Art Per Tot (un projecte en col·laboració entre Inund'Art, l'Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales).

També, destaca la presentació del treball seleccionat a través del Projecte de La Menció Especial, d'Elena Garrigolas amb Mi mamá me mima, promogut per la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya de Girona i que suposa la realització d'una exposició itinerant al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, a la Sala d'Art Jove de Barcelona i Ca l'Anita de Roses.

El Festival també presenta com a novetat el nou projecte titulat Submarí, que aposta perquè joves d'entre 16 i 22 anys (participants o no del festival) puguin veure les entranyes d'un festival d'art. En aquest sentit, es proposa que la seva col·laboració es vinculi durant el primer cap de setmana de juny, per tal que puguin treballar conjuntament amb els artistes del festival.

A més, com cada any es podran gaudir de les obres creades per l'IES Sobrequés, l'Escola Municipal d'Art (EMA) i de les propostes dels alumnes de cicles de fotografia i il·lustració de l'Escola d'Art d'Olot. Per altra part, els alumnes de l'IES Jaume Vicens Vives conjuntament amb l'artista Isadora Wilson presentaran al festival "Multiretrat".

El Festival es durà a terme des del 3 de juny fins al 20 de juliol del 2023.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90