La mostra Digital Impact es convertirà en un dels eixos clau del panorama expositiu de l’any a la ciutat de Barcelona. Aquest art és el present i el futur, però també el passat si fem una mirada historiogràfica, ja que es tracta d’un moviment sorgit a la dècada dels seixanta del segle passat i manté una vigència postmoderna encara més potent que als seus inicis.
Des de finals d’abril fins a l’agost, seran quatre mesos en què el Disseny Hub Barcelona s’omplirà d’aquesta idea de mostrar l’art digital en el seu moment contemporani, sota la direcció de Pep Salazar i el comissariat d’Héctor Ayuso i Oriol Pastor. Un recorregut per setze peces d’artistes amb rellevància internacional, on crearan la peça a partir de les eines digitals i el públic es trobarà amb un espai totalment immersiu dividit en setze microespais que corresponen a l’obra de cada artista. Una escenografia museogràfica creada per mostrar aquestes creacions amb l’objectiu de divertir-se, gaudir i emocionar cada persona que es trobi en diàleg amb l’art digital.
Una exposició important del 2023, amb dos anys i mig de treball previ, amb obres que no s’havien vist mai a Barcelona, tot buscant la conjunció amb un món actual que vivim totalment digital i on l’art forma part d’aquest panorama, veient com aquest tipus de creacions, cada vegada més, s’exposen buscant una mirada crítica i un ull amb criteri. No tot el món digital és impactant i interessant, però aquí entra la creativitat de cada artista per definir la seva obra.
L’escenificació de Digital Impact té a veure amb la necessitat de veure aquestes obres mitjançant les moltes pantalles que seran part del conglomerat expositiu, creant un món immersiu, a partir d’obres contemplatives buscant el dinamisme de l’art digital i poder extreure les mateixes emocions; de peces autogeneratives que es van generant a mesura que passa el temps i l’evolució serà sinònim d’aquestes obres, a més del concepte immersiu, amb experiències 360 graus on integrar-se i formar part del mateix art.
Alguns dels artistes mostraran obres que mai s’havien pogut contemplar a Barcelona, com ara Refik Anadol amb Machine memoirs o Universal Everything amb Infinity o Future You, a més d’artistes com Quayola, Joëlle Snaith, Alba G. Corral o Antoni Arola, entre d’altres. Tot aquest conjunt dins d’un context museístic té la clara intenció de fer arribar a tot el públic aquest art digital, de cercar la curiositat per saber què succeeix amb aquestes creacions contemporànies, deixant constància de la normalització de les avantguardes digitals al món de l’art i a la ciutat de Barcelona. Quatre mesos on la ciutat serà epicentre de l’art actual, realitzant una mirada al passat, al present i al futur, convertint-se en una experiència d’art i disseny entre el món virtual i el físic.