DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

"L’impacte de l’economia global en els cossos", d'Enric Maurí al Tecla Sala

© Desastre (detall), (2023). Enric Maurí, Barcelona, 2023
\
bonart l'hospitalet de llobregat - 23/03/23

En el marc del cicle Observatori Tecla Sala es presenta l’exposició, comissariada per Teresa Blanch,Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos, de l’artista Enric Maurí (Alfou, Cardedeu, 1957).

Combinant la instal·lació amb la performance, Maurí s’infiltra en problemàtiques enquistades com l’obsolescència tecnològica, els precaris campaments urbans o el control estètic dels cossos a internet, en un intent d’activar íntimes rebel·lions enfront dels desorientadors poders econòmics que dominen la present etapa de la història humana.

Enric Maurí (Alfou, Cardedeu, 1957) practica un accionisme alliberador que combina la instal·lació amb la performance per donar resposta a múltiples disfuncions del dia a dia de la societat. Els seus escenaris multidisciplinaris absorbeixen les fragilitats de l’individu “especulat” en l’actual era de dirigisme consumista i, alhora, d’exclusions i residus amb què el desbocat capitalisme mundial estressa sense límit el procés vital de les persones i del planeta.

L’artista trasllada al terreny de l’art la crua realitat de la pressió provocada per l’imparable rebuig dels objectes, la constant substitució dels productes d'ús quotidià i les deixalles impossibles de reaprofitar, arran de l’obsolescència programada que, fruit dels avenços tecnològics, no ha parat d’incorporar-se als béns de consum des de fa quasi un segle.

Alhora Enric Maurí posa de manifest que al món occidental, ja sigui a Berlín, a Nova York, a L’Hospitalet o al Poblenou de Barcelona, la desregulació del dret habitacional va abocant les persones al sensellarisme i estén un nou paisatge urbà d’assentaments precaris que les acaba convertint en residus. De rerefons, les seduccions corporatives a internet imposen l’estetització del cos.

La inauguració tindrà lloc el 30 de març a les 19 h.

canal-mnactec-180-180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal