canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"La poètica del gest" d’Agustí Puig al Castell de Vila-seca

\
bonart vila-seca - 15/03/23

En el marc del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Vila-seca, la Fundació Vila Casas presenta, del 17 de març al 17 de setembre, La poètica del gest d’Agustí Puig (Sabadell, 1957), una exposició de gran envergadura que recorre les principals temàtiques de l'autor com el pas del temps, la condició fugaç de l'ésser humà i la constant resistència a l'omissió de la memòria mitjançant la perpetuïtat del gest. 

L’exposició, comissariada per Natàlia Chocarro, aplega una seixantena d'obres, dues d'elles creades ad hoc per a l'equipament del Castell de Vila-seca. Pintures, xilografies, escultures i ceràmiques formen part d'aquesta mostra, una mixtura plàstica de la qual exhala el gest vital de l’artista. Puig presenta un treball de manufactura ràpida i vigorosa, en què els colors terrosos, els rogencs, blancs i negres esdevenen espais de reflexió sobre l’essència de la vida. Influït per la transavantguarda, el còmic i el disseny gràfic, l’artista reivindica les arrels de l’art pop en una producció artística que té l’home i el seu context com a eix del seu treball. 

Energia còsmica, força i vigor són els adjectius que millor defineixen el treball de l’artista; una energia que irradia en totes les direccions i que dota als seus protagonistes –avui personatges antropomòrfics que han estat desproveïts de cap–, d’una dinàmica capaç d’esquinçar les coordenades del temps i l’espai. Més enllà de la matèria amb què construeix el seu univers antropomòrfic, allò que sustenta i reafirma la vàlua del seu treball, és la consideració que fa de l’existència de l’ésser humà i el seu habitat. 

Eude, genericcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal