JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Ricard Renart exhibeix les seves pintures al Centre Cultural la Mercè

Ricard Renart exhibeix les seves pintures al Centre Cultural la Mercè
bonart girona - 07/03/23

De l'1 al 31 de març es pot visitar l'exposició temporal titulada Pintures de Ricard Renart al Centre Cultural La Mercè de Girona.

La presentació, que es va fer el dia 1 de març a les 19:00 hores, va anar a càrrec de Vicenç Huedo.
Ricard Renart i Castells (Girona, 1952) estudia dibuix artístic a l'Escola de Belles Arts. Amb catorze anys comença a treballar a l'empresa de pintura del seu oncle, el pintor i restaurador Joan Castells, i aprèn l'ofici. Més endavant treballa en la restauració de la Fontana d'Or, així com en les pintures de l'antiga farmàcia de l'Hospital Santa Caterina, i en la recuperació del retaule barroc de l'església de Sant Miquel de Setcases (un dels pocs retaules que en van salvar dels estralls de la guerra civil).

També s'encarrega d'altres treballs de restauració com les pintures de l'antic Hotel Centre, la pintura de la Mare de Déu de la Bona Mort del portal de Sobre Portes, el plànol de París a les voltes de la Rambla, i la cripta de l'església de les Filles de Sant Josep (Butinyanes).
Altres treballs van ser la reproducció sobre guix de la Mare de Déu del Mont i la Mare de Déu de Besalú, la rosassa de l'interior del Museu Arqueològic a Sant Pere de Galligants, i nombroses reproduccions per al Museu d'Història de Girona, cadira de Carlemany, muralla romana, etc.
A part, col·labora en l'equip del pintor Roca D. Costa en la realització de diferents murals (avui tristament desapareguts), i en les seves estones lliures en dedica a pintar, en un estil realista, quadres a l'oli on tot sovint apareix la ciutat de Girona.

Baner-generic-180x180_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px