canal-mnactec-1280-150

Convocatòries

INSPAI obre la convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

INSPAI obre la convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya
bonart girona - 06/03/23

INSPAI, Centre de la Imatge, adscrit a l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona, ha convocat la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, el qual té com a objectiu promoure i difondre els treballs fotogràfics dels joves fotògrafs i fotògrafes de l’àmbit territorial de Catalunya escollint-ne un projecte.  

La proposta expositiva seleccionada es presentarà a la Casa de Cultura de Girona i després passarà a formar part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. A banda, l’exposició també farà estada als festivals Off de Perpinyà, FineArt d’Igualada, Imaginària de Castelló de la Plana i Mirades de Torroella de Montgrí, entre d’altres. 

El projecte va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions: Quim Giró, Javier Marroquín, Maria del Mar Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere de Prada, Tonyi Mateos, Elisabet Serra, Joel López, Alícia Rius, Yurian Quintanas (fotògraf guardonat amb el prestigiós Premi SFR Jove Talent de París Photo Contest a l’edició de l’any 2014), Carles Palacio, Marina Calahorra, Daniel Casanovas, Martí Albesa, Oriol Roura i Isaac Flores. El darrer projecte guanyador del Premi Joves Fotògraf(e)s ha estat Paredadors i pedrers, en perill d’extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural, d’Anna Lofi (López Figueras), que segueix amb èxit el seu recorregut i tot just ara està itinerant per diferents festivals.  

La convocatòria és oberta a les persones físiques que tinguin entre divuit i trenta anys, nascudes i/o empadronades en un municipi de Catalunya. La participació és gratuïta i no s’hi pot presentar cap persona que hagi estat premi­ada en edicions passades. No s'acceptaran projectes realitzats amb una antiguitat superior a tres anys ni projectes presentats en edicions anteriors. La Diputació escollirà un projecte fotogràfic d’entre tots els que s’hi presentin, que es dotarà dels recursos necessaris perquè sigui exposat, perquè se n’editi un catàleg i perquè l’exposició pugui itinerar. El projecte escollit es premiarà amb 1.250 euros bruts (subjectes a les retencions de l’impost sobre la renda de les persones físiques vigents en el moment del pagament del premi). 

Cada participant pot presentar un sol projecte fotogràfic, que no pot haver estat premiat en cap al­tre premi, concurs, certamen o convocatòria similar, ni tampoc seleccionat ni nominat quan d’aquesta selecció o nominació hagi derivat o pugui derivar una exposició pública, una edició en un catàleg o la comunicació pública per qualsevol mitjà. 

La documentació es podrà presentar a través d’una instància genèrica, des de l’1 de març fins al 7 d’abril del 2023, ambdós inclosos, en línia, mitjançant els canals telemàtics previstos al web de la Diputació de Girona, o presencialment, al Registre General de la Diputació de Girona. Una comissió d’avaluació formada per representants de la Diputació de Girona i per persones especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura serà l’encarregada d’escollir el projecte fotogràfic. La resolució de la convocatòria es farà pública a partir de la primera quinzena de juny de 2023. 

Més informació i bases de la convocatòria

canal-mnactec-180-180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px