canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"Juan Muñoz. Tot el que veig em sobreviurà" a la Sala Alcalá 31

\
bonart madrid - 14/02/23

La Sala Alcalá 31 de la Comunitat de Madrid acull, des del 14 de febrer a l'11 de juny, Juan Muñoz. Tot el que veig em sobreviurà, exposició que reuneix algunes de les peces més icòniques datades entre els anys 90 i 2001, any de la seva prematura mort.

El pròxim mes de juny es compliran setanta anys del naixement d'un dels artistes europeus més importants del segle XXI, motiu pel qual la Sala Alcalá 31 dedica una exposició que recull, sota el comissariat de Manuel Segade i amb la col·laboració del Juan Muñoz Estate, l'etapa més madura de l'artista.

Entre totes les obres que es podran veure destaca Plaza, peça procedent del Kunstsammlung K21 Dusseldorf, que no s'ha vist a Espanya des que el Museu Reina Sofia li va dedicar al Palau de Velázquez la mostra Monòlegs i diàlegs el 1996. Així mateix, la mostra comptarà amb préstecs procedents de diverses col·leccions, tant nacionals com internacionals, de museus com l'Stedelijk van Abbe Museum d'Eindhoven, el S.M.A.K. de Gant o la Fundació Botín.

La trajectòria de Muñoz es va truncar al moment del seu màxim apogeu, després d'inaugurar la seva gran instal·lació a la Sala de Turbines de la Tate Modern de Londres. Per això la mostra de la Sala Alcalá 31 pren el seu nom d'una cita de la poeta russa Anna Akhmàtova (1889 – 1966) que Muñoz va recollir en una de les últimes notes dels seus quaderns de preparació per a la mostra al museu londinenc.

Aquesta exposició tindrà la seva continuïtat al Museu Centre d'Art Dos de Maig entre juny i novembre de 2023. El centre dirigit per Manuel Segade reunirà diverses instal·lacions, escultures, dibuix i pintura de la seva primera dècada de trajectòria que es desplegaran a dues plantes del museu per presentar un Juan Muñoz encara desconegut.

Nial nou-180x178JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px