canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Carlos Bunga, Antoni Miralda i Timm Rautert a la nova programació de Bombas Gens

Antoni Miralda. Liberty / Carmen Miranda Float, 1985. © FoodCultura Archive
Carlos Bunga, Antoni Miralda i Timm Rautert a la nova programació de Bombas Gens
bonart valència - 10/02/23

Bombas Gens Centre d’Art llança la seva programació per a l'any 2023 amb tres grans exposicions monogràfiques de reconeguts artistes nacionals i internacionals: Carlos Bunga, Antoni Miralda i Timm Rautert. A més, publica a la seva pàgina web un llibre digital de Thomas Hirschhorn amb motiu del taller crític Energia = Sí! Qualitat = No!

Els projectes expositius exploraran temes actuals i urgents com les relacions humanes amb el món natural o el potencial dels rituals col·lectius per reforçar els sentits de pertinença i comunitat, així com revelarà l'evolució del cànon fotogràfic en la història de l'art del segle XX fins a la contemporaneïtat.

Del 17 de febrer al 15 d'octubre del 2023 es podrà visitar Carlos Bunga. Performar la natura, comissariada per Sandra Guimarães. Es tracta de la primera gran exposició antològica de l'artista Carlos Bunga (Porto, 1976) a l'Estat. Una mostra completíssima que brinda l'oportunitat d'endinsar-se en la complexa i poètica obra de l'autor.

Performar la natura reflexiona sobre les temporalitats de la natura, els refugis i les qualitats vives i orgàniques, mitjançant una selecció d'obres representatives de l'autor que van des dels inicis de la seva carrera fins a l'actualitat, i que inclou dibuix, pintura, collage, vídeo, performance i escultura, algunes de les quals mai han estat exposades anteriorment.

Aquesta mostra, concebuda especialment per a les naus de Bombas Gens, compta, a més, amb obres especialment produïdes per a l'exposició, així com una peça monumental site-specific igualment plantejada per a l'ocasió. Bunga entén l'espectador com un element més de la instal·lació: la seva experiència integra l'obra mateixa i la transforma.

Miralda. Honeymoon: Unclassified, comissariada per Sandra Guimarães es podrà visitar del 27 d'abril al 26 de novembre del 2023. Una exposició documental que revela per primera vegada els projectes inèdits que Antoni Miralda va concebre en el marc del seu Honeymoon Project. Aquest projecte artístic va ser el resultat de l'enllaç matrimonial entre dos monuments històrics: el de Cristòfor Colom, al port de Barcelona, i l'Estàtua de la Llibertat, a la badia de Nova York.

Ara arriba a València la sèrie de dibuixos preparatoris originals dels regals de casament i accions cerimonials no realitzades, així com altres materials documentals que contextualitzen i tracen una cronologia de les fites principals del projecte. Aquesta exposició es planteja amb motiu de l'exhibició de la Zapato Góndola (1990-2023) a Bombas Gens: una gran escultura, en forma de sabata i convertida en góndola, que va ser un “regal” de la ciutat de Venècia per a l'Estàtua de la Llibertat com a part de la llista de regals per a aquest enllaç.

Aquesta monumental peça, realitzada a mida del peu de l'Estàtua de la Llibertat, es va presentar al Pavelló Espanyol de la 44a Biennal de Venècia i va navegar pel Gran Canal. En aquesta ocasió, serà Bombas Gens Centre d’Art la seu en la qual el Zapato Góndola es vegi per primera vegada a l'Estat. A propòsit de la mostra i la presentació del Zapato Góndola, se celebrarà un seguici a la ciutat de València seguit d'una sèrie d'actes cerimonials oberts al públic.

Finalment, del 27 d'octubre del 2023 al 10 d'abril del 2024 tindrà lloc, una àmplia retrospectiva del fotògraf Timm Rautert (Tuchel, 1949) que inclou cinc dècades de la seva producció artística. L'exposició mostra els primers treballs experimentals de Rautert com a alumne d'Otto Steinert, passant per algunes de les sèries més emblemàtiques, collages i treballs recents. L'exposició inclou obres pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l'Art, entre d'altres.

Aquesta selecció il·lustra la versatilitat temàtica i metodològica de l'obra de Rautert, que també es pot entendre com a reflex i consolidació del cànon fotogràfic al llarg dels anys i la seva arribada al context museístic.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px