banner-1280x150-gene

Exposicions

"Després de la Mediterrània" comissariada per Oriol Fontdevila a Hauser & Wirth Menorca

\
bonart menorca - 03/02/23

Després de la Mediterrània és una exposició comissariada pel comissari, escriptor i investigador d'art Oriol Fontdevila i que es podrà visitar a Hauser & Wirth Menorca del 2 d'abril al 29 d'octubre. La mostra agrupa set artistes el treball dels quals aborda els reptes ecològics i socials que afecten aquest entorn: Laia Estruch, Erola Arcalís, Omar Mismar, Abi Shehu, Adjoa Armah, Sara Ouhaddou i el col·lectiu Huniti Goldox, amb Areej Huniti i Eliza Goldox.

L'exposició implica un conjunt d'artistes que majoritàriament prové, treballa o té relació amb territoris que voregen la Mediterrània. Això inclou, entre altres, artistes espanyols, albanesos, francesos-marroquins i libanesos. Presenten obres existents i noves, aquestes darreres creades a través d'un programa de residències que té lloc a Menorca durant l'hivern en col·laboració amb artesans locals com a ceramistes i teixidors. Paral·lelament a l'exposició, es desenvoluparà un programa públic en col·laboració amb institucions educatives, organitzacions i la comunitat de l'illa, així com al públic general.

Després de la Mediterrània conjura diferents tipus d'imaginaris futurs que tracten idees al voltant de les crisis ecològiques i humanitàries que soscaven aquest mar. L'exposició qüestiona, d'una banda, l'imaginari unitari que històricament s'ha articulat –i que perdura– del Mediterrani com a mar suau i assolellat, d'una geografia idíl·lica que hauria propiciat modes de vida igualment plàcids, de cultures que haurien tingut la capacitat per conviure, mercadejar i desplaçar-se amb harmonia – segons la tradició del pensament crític que comença amb l'obra de l'historiador Fernand Braudel.

"A través de la seva pràctica, els artistes de l'exposició confronten aquest llegat amb les problemàtiques que es deriven de l'emergència climàtica actual, el postcolonialisme i la Primavera Àrab, de les onades migratòries i les polítiques que impedeixen la mobilitat entre les ribes d'aquest mar”, comenta Oriol Fontdevila.

Així mateix, Després de la Mediterrània introdueix nous pensaments i narratives que testifiquen la capacitat humana per afrontar els reptes de la regió.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal