canal-mnactec-1280-150

Exposicions

La Fundació Iluro inaugura "El bodegó"

La Fundació Iluro inaugura \
bonart mataró - 02/02/23

El 3 de febrer la Fundació Iluro de Mataró inaugura per tercer any consecutiu una mostra a partir d'una selecció d'obres fetes del seu Fons d'Art. Un total de 26 obres mostraran tota mena de bodegons pintats, la gran majoria d'ells, al llarg del segle XX. Segons fonts de la Fundació Iluro "les obres, d'autors reconeguts, tant locals com internacionals, ens conviden a reflexionar sobre la multitud de formes, estils i maneres d'entendre un mateix gènere pictòric en un període acotat de la història de l'art pel que fa a temps i localització". En aquesta nova exposició temporal s'hi podran veure obres de Manuel Ángeles Ortiz, Joaquin Asensio Mariné, Amadeu Casals, Antoni Clavé, Manuel Cusachs, Jordi Cuyàs, Rafael Durancamps, Marta Duran, José Luís Lázaro Ferré, Pablo Mañé, Lluís Masriera, Oriol Muntané, Josep Novellas, Alfred Opisso, Perecoll, Pere Planells, Jordi Prat Pons, Pere Pruna, Josep Roca Sastre, Francesc Ruestes, David Salvadó, Josep Serrasanta, Philip Stanton, Joan-Josep Tharrats i Antoni Vila Arrufat.

El bodegó del segle XXI

Entenent el bodegó com un gènere artístic que pot esdevenir un document històric de l'època en què ha estat creat i que, per tant, ens permet conèixer molts aspectes de diferents èpoques i de cada societat, els organitzadors d'aquesta exposició han assenyalat que "volem construir entre tots i totes el bodegó del segle XXI. A través de la interacció amb qui visiti l'exposició, presentarem el bodegó que més ens identifiqui a cadascú de nosaltres. A més, enguany, s'ha convidat a alguns dels i les artistes que participen de la mostra a aportar el seu gra de sorra per tal que col·laborin a construir aquest bodegó". Aquest any es presenta un concurs fotogràfic per Instagram com també es vol potenciar les visites a l'exposició per part dels centres educatius i les famílies.

Des de la Fundació Iluro s'ha destacat que "el tema el bodegó vol ser un reflex del passat per parlar del present, on, a més de gaudir de l'art, la sala d'exposicions de l'Ateneu Centre Cultural esdevindrà una àgora col·lectiva des d'on podrem reflexionar, parlar, debatre i compartir".

L'exposició podrà ser visitada fins al 2 d'abril de 2023, en els horaris habituals de la Fundació Iluro.

canal-mnactec-180-180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal