0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

La galeria Miguel Marcos dedica una mostra monogràfica a Xavier Grau

La galeria Miguel Marcos dedica una mostra monogràfica a Xavier Grau
bonart barcelona - 30/01/23

La galeria Miguel Marcos presenta fins al mes de març l'exposició Pintures de Xavier Grau, una mostra monogràfica sobre un dels pintors més detacats de l'art contemporani actual que es podrà visitar fins al 17 de març.

Xavier Grau (Barcelona 1951 – 2020)va estar estretament vinculat a les manifestacions pròpies de l'Escola de Nova York, i en particular Willem de Kooning o Philip Guston, oferint un llenguatge pictòric que a simple vista ens acosta a una obra directa i espontània, sense obstacles, articulant tots els espais i els volums a través de gestualitats i un cromatisme lliure i sense lligams.

Impulsor d'“El Grup Trama” format pel mateix Grau, José Manuel Broto (Saragossa, 1949), Javier Rubio (Saragossa, 1952), Gonzalo Tena (Terol, 1950) i l'escriptor, Federico Jiménez Losantos (Oriola del Tremedal, Terol , 1951), és un dels principals representants espanyols de l'expressionisme abstracte. Tècnicament es percep en aquesta mostra el desig d'aprofundir en la successió i l'amalgama de capes que caracteritzen els seus treballs, a través de superposicions fetes de transparències, matisos i veladures difuminades que atorguen el singular misteri d'un suposat caos i desmesura, per acabar creant tensions divergents.

La seva obra forma part de museus i col·leccions públiques com ara la Col·lecció d'Art Contemporani “La Caixa” (Barcelona), MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Barcelona) o MNCARS, Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (Madrid) o la Col·lecció d'Art Banc Sabadell, entre d'altres.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal