DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

El Museu Tèxtil inaugura "El jardí de la Frida" de Teresa Puig

El Museu Tèxtil inaugura \
bonart terrassa - 20/01/23

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa presenta la nova exposició temporal titulada El jardí de la Frida de Teresa Puig el 29 de gener a partir de les 12 h.

El jardí de la Frida mostra unes peces que estan tenyides amb plantes derivades del jadrí de Frida Hansen, fent ús de la mateixa metodologia que l'artista va utilitzar per donar color a la seva pròpia obra.

Frida Hansen (Stavanger, 1855 - Oslo, 1935) va ser una artista tèxtil noruega teixits els quals estan considerats entre els millors en l'art tèxtil europeu recent.

En aquest mostra, els trets característics del disseny de Teresa Puig busquen una ressonància amb l’obra de Frida Hansen i el seu interès pels motius vegetals, l’asimetria, els colors naturals, les formes superposades i els efectes transparents. Alguns dels noms de les plantes utilitzades per l'artista són: e plantes utilitzades per al projecte: Alchemilla mollis, Aquilera vulgaris, Vernonia baldwinii, Camellia japanese, Equisetum arvense, Fuchsia magellanica, etc...

En la darrera sèrie d’obra tèxtil, el procés és el centre del treball, les imatges que es de- senvolupen sorgeixen d’una formació d’art en tota la seva subtilesa i complexitat. Les decisions que pren comencen al punt de partida més elemental, el desenvolupament dels pigments i les fibres, la recerca d’elements que determinaran el color que interactu- aran amb l’aigua, el registre del procés de tintura que en si mateix, formaran una nova sèrie de traces i empremtes referencials, un ressò de decisions de les imatges que veiem. Aquestes peces delicades i límpides pengen suspeses com a antics testimonis amb una deliberació lenta, treballant els seus patrons de rastres misteriosos i exquisits, suggeri- dors d’èpoques geològiques.

Algunes de les peces destacades són Jardí III, feta amb cotó; Flor I de cotó i lli; Jardí II, realitzades amb cotó i seda; Flor II de llana i cotó o Jardí III, de seda, entre d'altres.

Teresa Puig

Teresa Puig viu i treballa actualment a Noruega. És llicenciada l'any 2004 en Arts Visuals (First Class Hons) per la University of Gloucestershire (Regne Unit) com també obté un Màster en Belles Arts per la University of Wales Institute Cardiff (Regne Unit), un postgrau en Art i Cultura Digitals per la UOC-LAboral, etc...

Inicia la seva trajectòeia artística en pintura i en la recerca del color per, més endavant, interessar-se pels pigments natural. L'any 200 continua la seva carrera al regne Unit on expermentarà amb diferents tècniques com el gravat, la fotografia, l'escultura, la ceràmica, etc...

Recentment el seu treball s'enfoca en el tèxtil utilitzant materials regionals i implementant processos i tècniques tradicionals que inclouen el teixit i l'experimentació del color amb tints naturals.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 2 d'abril del 2023.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90