Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Inauguració de "CurArt" de Tino Soriano a l'Hospital de Figueres

Inauguració de \
bonart figueres - 11/01/23

L'Hospital de Figueres acull l'exposició CurArt de Tino Soriano, un treball fotogràfic realitzat durant les últimes quatre dècades i que és un homenatge als professionals del món de la medicina i la sanitat. L'acte d'inauguració, que tindrà lloc el 13 de gener a les 12.30 h., comptarà amb les intervencions de Sergi Iglesia, director gerent de la Fundació Salut Empordà; Ricard Planas, director de la Fundació Lluís Coromina; Agnès Lladó, presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà i Tino Soriano, fotògraf i autor de l’exposició. L’exposició es podrà visitar a l’edifici de Consultes Externes de l’Hospital de Figueres fins al divendres 10 de març.

Inauguració de \

L’exposició CurArt és un recull d’imatges realitzades per Tino Soriano, reconegut fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina. La mostra, que posa en relleu l’art de curar, i dona visibilitat a l’esforç i la constància dels professionals del món sanitari, és també un retrat de les vivències i situacions de diversos àmbits de la medicina, com ara les visites domiciliàries, la feina dels metges rurals, els serveis d’emergències, i moltes altres facetes que tot sovint queden invisibilitzades. Iniciada fa quaranta anys a l’Institut Mental de Barcelona i finalitzada durant la crisi sanitària de la Covid, l’exposició de Soriano recull imatges de diversos moments d’alguns espais sanitaris del país,  i visibilitza situacions com naixements, defuncions o operacions quiròfans, així com l’ús de les noves tecnologies o el tractament de pacients amb malalties greus, entre d’altres . “Curar és un art i cuidar la salut també”, explica Soriano, que amb aquesta mostra ha volgut realitzar un homenatge i un agraïment a tot el col·lectiu de professionals sanitaris del país.

Tino Soriano

Guardonat per la UNESCO, Tino Soriano és un fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina que ha estat premiat per l’Organització Mundial de la Salut i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre d’altres, gràcies als seus reportatges fotogràfics i la seva tasca divulgativa en el món de la sanitat. Ha treballat como a fotògraf en dotzenes d’hospitals de tot el món i ha col·laborat amb diverses entitats mèdiques, amb l’objectiu de documentar amb espontaneïtat uns espais que són de difícil accés per a les càmeres fotogràfiques. A dia d’avui, Tino Soriano treballa en un projecte sobre medicina tradicional a diversos països amb National Geographic, on hi col·labora des de fa més de vint anys.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88