0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

Tercera edició del Cercle Eqüestre de Barcelona

Tercera edició del Cercle Eqüestre de Barcelona

Del 14 al 18 de desembre es celebra la tercera edició del Cercle Eqüestre de Barcelona que aquesta any el club la celebrarà By Invitation amb la participació de galeries nacionals i internacionals de renom i de grans experts del sector.

Després de les edicions de 2020 i 2021, que van posicionar l'esdeveniment com la cita de referència del món artístic, cultural i social de la capital catalana, més d'un miler d'obres de reputats artistes ompliran de nou els salons de l'edifici insígnia del club.

Segons el comissari de l’exposició i Vicepresident del Cercle Eqüestre, Enric Lacalle By Invitation s'haconvertit en tan sols tres anys en un punt de referència de l'art modern i contemporani a Barcelona. Havent col·locat el cartell de complet, no cap ni una sola galeria més.

Barcelona es mereix un esdeveniment cultural d'aquestes característiquesen una ubicació única i irrepetible".

23 galeries participants

 

Un total de 23 galeries, més que en cap de les seves anteriors edicions són les que participen en l’edició d’enguany. Amb aquest augment d’estand expositors la fira ofereix un ampli ventall de peces artístiques que els anys anteriors. Aquest cita artística transforma el Cercle Eqüestre en una pinacoteca amb més de mil pintures de reconeguts artistes a nivell mundial. Els visitants hi podran apreciar les obres de reconeguts artistes com Tàpies, Plensa, Picasso, Miró, Dalí o Barceló, entre d'altres, que decoren durant aquests dies les parets del palauet construït l’any 1910. Com també en els mítics salons del club s'exposaran obres d'exitosos artistes del panorama contemporani. Les peces, cedides en la seva gran majoria per les galeries Alzueta Gallery, Galeria Art Petritxol, Galeria Carlos Teixidó, Galeria Casa Zóbel, Galeria Cortina, Galeria David Cervelló, Galeria Dolors Junyent, Galeria Imaginart, Galeria Joan Gaspar, Galeria Jorge Alcolea, Galeria Espai Lobo, Galeria d'Art Fernando Pinós, Galeria Lanipsebooks, Galeria Lorenart, Galeria Marc Calzada, Galeria Marlborough, Galeria Marc Domènech, Galeria Mayoral, Galeria Senda, LAB36, Pigment Gallery, Galeria Piramidón, Centre d'Art Contemporani es posaran a la venda en el mateix emplaçament durant les jornades que duri l'esdeveniment.

Per la seva part, Lourdes Cirlot, catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona i experta en tendències artístiques dels segles XX i XXI, serà la figura encarregada de realitzar les visites guiades.

By Invitation ha volgut donar suport enguany a l'obra de Mina Hamada. Les galeries Lab 36 i Senda cediran la sèrie d'escultures Passeig Colorit de l'artista, els beneficis de la qual de la seva venda es donaran a la Fundació Lluita Contra les Infeccions presidida pel Dr. Bonaventura Clotet, com a part del programa DO GOOD de La Roca Village i de The Bicester Collection.

L'espectacle Live Painting completarà les activitats de By Invitation d'enguany. L’artista emergent Carolina Ribera crearà les seves obres davant l'atenta mirada dels assistents, que podran gaudir del xou tots els dies, de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Antonio Delgado, President del Cercle Eqüestre, ha posat en valor la importància de By Invitation per a la ciutat de Barcelona: "Un any més, el Cercle Eqüestre es converteix per uns dies en un lloc de trobada i referència per al món de l' art en Barcelona. By Invitation és un exemple del compromís del Cercle Eqüestre amb la cultura i amb la ciutat, i una mostra de la capacitat de Barcelona per seguir sorprenent, gràcies a la col·laboració de galeristes, socis i patrocinadors, als que vull agrair la seva implicació".

Visita de la Baronessa Thyssen i homenatge a Antoni Tàpies

Un dels moments més destacats serà la visita de la Baronessa Thyssen. Carmen Cervera acudirà al Cercle Eqüestre el 16 de desembre, a les 17.00 hores per encapçalar el diàleg Grans Col·leccionistes al costat de Guillermo Cervera, conservador general de la Col·lecció Carmen Thyssen, i Sergio Vila-Sanjuán, escriptor i director del suplement Cultural de La Vanguardia.

La inauguració oficial de l'esdeveniment es va dur a teme el passat dimecres, 14 de desembre, a les 11.00 hores. L'acte inaugural va comptar amb la visita de la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay. Tant la Baronessa, com la representant de l'executiu espanyol seran rebudes pel equip organitzador de By Invitation.

Es complementarà el programa artístic de By Invitation amb diverses conferències a càrrec d' experts del món de l’art. La primera es va celebrar el 14 de desembre a les 19.00 hores i va estar protagonitzada per Gemma Avinyó, directora adjunta de la Fundació Sorigué, Sergio Vila-Sanjuán, escriptor i director del suplement Cultural de La Vanguardia, i Julio Vaquero, reputat pintor. Els conferenciants van dialogar sobre el Projecte PLANTA de la Fundació Sorigué. El 15 de desembre, a les 18.30 hores, Cristina López, directora de la Fundació Macba; Llucià Homs, consultor cultural i analista del mercat de l'art i Teresa Ybarra, directora de Bonhams Espanya, van debatre sobre les noves fórmules del col·leccionisme.

Cal recordar que després que l'any passat el Cercle Eqüestre va retre homenatge al pintor barceloní José María Porta Missé, mort aquest 2021, i el By Invitation 2022 en dedicarà un altre dels grans artistes de la segona meitat del segle XX, en aquest ca, Antoni Tàpies (1923- 2012). La cita artística acollirà grans obres del pintor, com a homenatge a la seva figura a la ciutat de Barcelona i en el món de la pintura.

El Cercel Eqüestre és un club privat que es va inaugurar el 1856 i actualment compta amb un total de més de 1500 socis. En els darrers anys el Cercle ha impulsat iniciatives com el Foro de Barcelona Capital i Agendes Creuades Madrid-Barcelona.

Els horaris de visita a l’exposició són d'11.00 a 20.00 hores el dimecres, 14, al dissabte, 18 de desembre, i de 11:00 a 15:00 hores, el diumenge, 19 de desembre.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90