JP_Bonart-1280x150px-Online-

Certàmens

Leslie Thorton, Marta Scoczen i Younes Ben Slimane, premis Loop 2022

Leslie Thorton, Marta Scoczen i Younes Ben Slimane, premis Loop 2022
bonart barcelona - 20/11/22

La galería Rodeo (Londres/Piraeus) amb la peça Cut From Liquid to Snake (2018, 26,13”) de l’artista Leslie Thornton (EUA, 1951) va ser la guanyadora del Premi Loop que es va anunciar aquest passat dimecres dia 16 de novembre.

En aquesta obra, Thornton evoca la inestabilitat sobre la qual opera la humanitat mitjançant una combinació de veus i emocions –de la fredor a la malenconia i l'ansietat– a través d'imatges i textures radicalment diferents. Aquest treball s'inscriu a la seva pràctica de cinema experimental, que busca explorar la producció de significat a través dels mitjans de comunicació. Per altra part, també es va concedir el Premi d'Adquisició Fira LOOP a la jove artista polonesa Marta Skoczeń (Polònia, 1994) per la seva obra House Without a Key (2020, 5'45''), presentada per la Galerie Dohyang Lee (Paris / Seül).

En aquest curtmetratge, l'artista crea un retrat d'una dona enfrontada al confinament, estripada entre el desig de llibertat i les obligacions. Per analogia, el metratge evoca una reflexió sobre la feminitat en endinsar-se en la intimitat d'una dona jove sumida en una batalla interna entre les seves obligacions vinculades a la materialitat de la casa que l'apresa, i el desig d'emancipació.

L'obra, adquirida per Screen Projects, passarà a formar part de la Col·lecció LOOP i es cedirà en dipòsit al MACBA. Pel que fas al Premi d'Adquisició MACBA-Museu d'Art Contemporani de Barcelona es lliura a l'artista Younes Ben Slimane (Tunísia, 1992) per la seva peça We Knew How Beautiful They Were, These Islands (2021, 21'), presentada per la galeria Le Violon Bleu / Blue Wind Projects (Tunísia).

Realitzada als paisatges desèrtics del sud de Tunísia, l'obra presenta un ritual fosc i enigmàtic en què una figura solitària es mou per un cementiri del desert. Els objectes deixats enrere parlen el seu llenguatge silenciós, evocant la malenconia i l'exili.

L'obra, adquirida per la Fundació MACBA, passarà a formar part del cabal del museu. El jurat d’aquesta edició ha estat internacional i ha estat format per: Elvira Dyangani Ose (Directora, MACBA-Museu d'Art Contemporani de Barcelona), representada per Claudia Segura (Comissària d'exposicions i col·lecció MACBA- Museu d'Art Contemporani de Barcelona), Dirk Snauwaert (Director, WIELS, Brussel·les), Benjamin Weil (Director, Centre d'Art Moderna – Fundação Gulbenkian, Portugal) i Daniela Zyman (Directora Artística, TBA21, Viena i Madrid). La fira Loop 2022 s’ha celebrat del 15 al 17 de novembre a les habitacions del Hotel Almanac de Barcelona després de que l’edició de l’any passat es celebrés a La Pedrera-Casa Milà de Barcelona.

canal-mnactec-180-180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal