canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El MAC acull Goula. Projecte d’art, joc i memòria de Montsita Rierola i Jordi Lafon

El MAC acull Goula. Projecte d’art, joc i memòria de Montsita Rierola i Jordi Lafon
bonart mataró - 18/11/22

M|A|C Presó inaugura el 26 de novembre el projecte artístic de Jordi Lafon i Montsita Rierola, a cura d'Ana M. Palomo, amb el suport d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies. L’exposició va tenir lloc al Museu de l’Art de la Pell de Vic, del 29 de gener al 25 d’abril de 2021.

L’accés casual a una reserva de l’excedent de peces i elements produïts per la coneguda empresa de joguines de fusta Goula (Vic 1942-1996), va impulsar un projecte artístic amb propostes que incloïen aspectes com el joc, la reflexió, la xarxa, l’intercanvi i la participació per establir diferents mirades a partir d’un llegat fabril i social comú. Més tard, aquesta mateixa inquietud va propiciar de manera simultània la tesi doctoral Goula. Art, joc i memòria. D’una aventura industrial a una experiència artística de Montsita Rierola, la qual posa en relació la recerca històrica del cas de la indústria Goula amb la pràctica de l’art i el joc.

Els dos vessants, l’artístic i l’històric, han confluït en la materialització d’una exposició, el sentit de la qual destria detalls del treball de recerca i desplega distintes metodologies de la pràctica artística contemporània per construir un nou relat que presenta una part de la memòria sobre l’esdevenir de la indústria Goula i reflexiona sobre les diferents qüestions universals que ens preocupen, com són la política, l’entorn, la sanitat, la sostenibilitat, l’educació i el gènere, entre d’altres.

banner-oro-180x180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px